Jordanija teigia, kad Izraelis sulaikė jos parlamento narį, įtariamą ginklų kontrabanda

Prieš 1 metus 61

Izraelis sulaikė Jordanijos parlamento narį, įtariamą bandymu kontrabanda įvežti ginklų ir aukso į okupuotą Vakarų Krantą, sekmadienį pranešė Jordanijos užsienio reikalų ministerija.

Amanas „stebi Izraelio pareigūnų sulaikyto atstovo Imado Adwano (Imado Advano) atvejį“, sakoma Užsienio reikalų ministerijos atstovo Sinano Majali (Sinano Madžalio) pareiškime.

I. Adwanas buvo sulaikytas „apklausai byloje dėl įtariamos ginklų ir aukso kontrabandos“, pridūrė S. Majali.

„Ministerija ir visos atitinkamos karalystės agentūros stengiasi išsiaiškinti šios problemos detales ir kuo greičiau ją išspręsti“, – tęsė jis.

35-erių I. Adwanas yra Jordanijos parlamento Palestinos komiteto narys.

Izraelio žiniasklaida pranešė, kad jis buvo sulaikytas Allenby (Alenbio) sienos perėjoje Vakarų Krante, kurį Izraelis yra okupavęs nuo 1967 metų Šešių dienų karo.

Žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad pareigūnai konfiskavo jo automobilyje rastus ginklus ir auksą.

Socialiniuose tinkluose išplatintame vaizdo įraše matyti pistoletai ir automatiniai šautuvai, kurie, pranešama, buvo paimti iš I. Adwano automobilio, tačiau naujienų agentūrai AFP nepavyko nepriklausomai patikrinti vaizdo įrašo autentiškumo.

Izraelio pareigūnai nepateikė jokių oficialių komentarų dėl I. Adwano sulaikymo.

1994 metais Jordanija tapo antrąja arabų šalimi po Egipto, pripažinusia kaimyninį Izraelį ir su juo pasirašiusia taikos sutartį.

Skaityti visą pranešimą