Jonavos rajone aptiktas sandėlis su 1,5 tonos falsifikuotų alkoholinių gėrimų

Prieš 1 metus 73

Balandžio 29 dieną muitinės kriminalistai Jonavos rajone patikrino ūkinį pastatą. Jame, naudojant specialią filtravimo įrangą, buvo gaminami tekilos „Espolon Reposado“, „Kremliovskaja vodka“ ir „Beluga“ degtinės falsifikatai.

Iš viso tądien pareigūnai aptiko 1,5 tonos įvairiose talpyklose laikomo spirito ir stikliniuose buteliuose išpilstytų alkoholinių gėrimų, paruoštų parduoti.

Ten pat rasta filtravimo ir pilstymo įranga bei transportavimo dėžės, degtinės „Beluga“ pakuočių ruošinių ir kitų pakuočių su gerai žinomais degtinės pavadinimais.

Alkoholis sulaikytas, jo mėginiai bus perduoti muitinės laboratorijos ekspertizei. Taip pat sulaikyti ir sandėlyje buvę du vyrai. Jiems skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo ir laikymo.

Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą