JK pedofilui buvo sumokėta dešimtūkstantinė suma, kad įdarbintų studentus

Prieš 1 metus 68

Westono koledžas septynis studentus, iš kurių kai kuriems tuo metu buvo 18 metų, įdarbino pagal vyriausybės finansuojamą darbo programą Darreno Kavanagho vadovaujamose įmonėse. 46 metų Kavanaghas buvo įkalintas ir įtrauktas į seksualinių nusikaltėlių registrą 2016 m., kai prisipažino padaręs seksualinius nusikaltimus prieš vaikus.

Koledžas teigė, kad nėra vyriausybės „gairių“, kad programų organizatoriams reikia atlikti teistumo (DBS) patikrinimus. Kavanaghas, į kurį BBC kreipėsi dėl komentarų, 2016 metais buvo nuteistas kalėti dvejus metus, o jo pavardė 10 metų buvo įrašyta į seksualinių nusikaltėlių registrą.

„Kickstart“ finansavimas buvo gautas iš Darbo ir pensijų departamento (DWP) ir buvo paskirstytas organizacijoms – šiuo atveju ir Weston koledžui. 2 milijardų svarų sterlingų schemą, kuri buvo nutraukta rugpjūtį, vyriausybė pradėjo 2020 m. rugsėjį, siekdama finansuoti darbdavius, kad jie galėtų sukurti darbo vietas 16–24 metų amžiaus asmenims, pasinaudodami universaliuoju kreditu.

Jis suteikė 36 639,99 svarų sterlingų D. Kavanagho įmonei „Octo Leisure Ltd“, įsikūrusiai Weston-super-Mare, Šiaurės Somersete, nuo 2021 m. spalio iki 2022 m. gegužės, paaiškėjo BBC paprašius informacijos. Ši suma turėjo padengti „darbo užmokestį, nacionalinio draudimo ir darbo pensijų įmokas, taip pat įsikūrimo išlaidas ir paramą užimtumui“.

Koledžas teigė, kad studentai, dirbę „Weston Media Works“ per „Octo Leisure Limited“ – abiems vadovavo D. Kavanaghas – „nebuvo paskirti Westono koledžo arba užregistruoti kaip jo studentai“.

Vietoj to sakoma, kad „DWP pateikė gaires „Kickstart“ dalyvaujančioms organizacijoms, siekdama patikrinti, ar visi darbdaviai gali pasiūlyti darbo vietas“ pagal schemą.

„DWP gairėse nereikalaujama, kad skiriančios organizacijos atliktų DBS patikrinimus. Koledžas patikrino, ar darbo vietos yra prieinamos, vadovaudamasi DWP pateiktomis gairėmis. Gavus DWP patvirtinimą, kad darbdavys gali naudotis „Kickstart“ schema, DWP tvarkė darbuotojų įdarbinimą tiesiogiai su darbdaviu, nepriklausomai nuo koledžo“, – pridūrė atstovė.

DWP, savo ruožtu, teigė, kad yra „įsipareigojusi apsaugoti ieškovus“.

DWP atstovė sakė, kad Westono koledžas 2021 m. gruodžio mėn. nutraukė įdarbinimą per „Octo Leisure Ltd“.

Skaityti visą pranešimą