JK ginkluotųjų pajėgų vadas spėliones apie blogą Putino sveikatą vadina saviapgaule

Prieš 1 metus 68

Jungtinės Karalystės ginkluotųjų pajėgų vadas spėliones, kad Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui blogai su sveikata arba kad jis gali būti nužudytas, atmetė kaip saviapgaulę.

Gynybos štabo viršininko admirolo Tonio Radakino buvo paklausta, ar V. Putinas, kuris vasario mėnesį pradėjo invaziją į Ukrainą, gali būti „nuverstas“, arba „pakeistas režimas“.

Tačiau jis sakė „BBC One“ laidoje „Sunday Morning“: „Aš manau, kad kai kurie komentarai, kad jam blogai su sveikata arba kad iš tikrųjų kas nors ketina jį nužudyti arba nuversti, yra tik saviapgaulė“.

„Kaip kariuomenės profesionalai mes matome, kad Rusijos režimas yra santykinai stabilus, prezidentas V. Putinas sugebėjo užgniaužti bet kokią opoziciją, matome hierarchiją, kuri supa prezidentą V. Putiną, todėl niekas viršūnėse neturi motyvacijos mesti iššūkį prezidentui V. Putinui, ir tai yra liūdna“, – sakė jis.

T. Radakinas sakė, kad „Rusijos problema galimai išliks dešimtmečius, kalbant apie Rusijos keliamą grėsmę“, o būsimasis ministras pirmininkas turėtų žinoti, kad Rusija yra „didžiausia grėsmė“ Jungtinei Karalystei.

Kalbėdamas apie neseniai įvykusį vizitą Kyjive, jis sakė, kad Ukrainos kariuomenė „absoliučiai“ tiki, jog laimės karą.

Jis pridūrė: „Jie planuoja atkovoti visą savo teritoriją, kuri priklauso Ukrainai, ir mato Rusiją, kuri patiria sunkumus, Rusiją, kuri, mūsų vertinimu, prarado daugiau kaip 30 proc. savo sausumos kovinio pajėgumo“.

„Iš tikrųjų tai reiškia, kad šiame konflikte žuvo arba buvo sužeista 50 tūkst. Rusijos karių, sunaikinta beveik 1 700 Rusijos tankų, sunaikinta beveik 4 000 Rusijai priklausančių šarvuotų kovos mašinų“, – kalbėjo T. Radakinas.

Skaityti visą pranešimą