„Jis mato kraujuojantį vaiką ir toliau nukeliauja“ – mažametį partrenkęs ir pasprukęs paspirtukininkas išryškina neatsargių vairuotojų problemą

Prieš 1 metus 61

Kauno pareigūnai, padedant visuomenei, sulaikė miesto centre mažametį partrenkusį ir pabėgusį paspirtuko vairuotoją. Pareigūnai sako, kad tokių atvejų, kai pažeidėjai paspirtukininkai sprunka, pasitaiko. Skundų dėl neatsargių vairuotojų kasmet sulaukia ir savivaldybė. 

Kaunietė Karolina Zajarskė negali pamiršti sekmadienio vakaro, kai kieme prie pat Laisvės alėjos įvyko nelaimė. Vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo, kaip su broliu žaidusį šešiametį partrenkia elektriniu paspirtuku važiuojantis vyras. Ji buvo netoliese, kai išgirdo vaikų klyksmą. Po smūgio berniuką greitosios medikai išvežė į Kauno klinikas.

„Kaip vaikas sako: „Ar didelė skylė man kaktoj?“. Ji buvo nemaža, labai daug kraujo aplink, tai vežė dėl visa pikto, nes gal smegenų sutrenkimas. Jam trijose vietose su magiškais klijais Kauno klinikose suklijavo tą kaktą, atmintis dingusi tam laikui“, – apie sukrėtusį įvykį pasakoja kaunietė.

Moteris sako nesuprantanti, kodėl paspirtuko vairuotojas nepasuko toliau nuo žaidžiančių vaikų. Vietos esą buvo.

„Kitas baisus momentas – jis net nebandė tiest rankos, jo judesiuose nebuvo jokios dvejonės gal sustoti, gal padėti. Jis tiesiog mato nukritusį kraujuojantį vaiką, perkelia paspirtuką per tą vaiką ir visu greičiu toliau nukeliauja“, – nurodo K. Zajarskė.

Policijos pareigūnai, padėjus visuomenei, rado vaiką partrenkusį ir pasprukusį vyriškį.

„Kai buvo sužalotas asmuo, gresia nuo 90 iki 140 eurų nuobauda ir, kadangi pasišalino iš įvykio vietos, tai nuo 150 iki 230 eurų numatyta atsakomybė“, – komentuoja Kelių policijos pareigūnas Edvardas Bankietas.

Dėl neatsargių paspirtukininkų skundų sulaukia ir Kauno savivaldybė. Pernai net svarstyta drausti jiems važiuoti Laisvės alėja. Valdininkai sako, kad nuomojamiems paspirtukams greitį centrinėje Kauno pėsčiųjų gatvėje bendrovė apribojo, problemų kelia lakstantys savais.

„Stebime, kad tikrai yra daug galingų paspirtukų, kur tikrai yra viršijamas 25 per valandą greitis. Tikrai matome, kad jie gali sukelti skaudžių eismo įvykių, bandome juos identifikuoti, tas problemas ir bandyti kartu su policija spręsti“, – tikina Kauno savivaldybės skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

„Tos paspirtukų nelaimės, kada jie staigiai įvažiuoja į važiuojamą dalį, kerta iš teritorijų, nepraleidžia transporto priemonių, kadangi būna didelis greitis ir įvyksta. Šiuo metu, balandžio 27–30 dienomis, šalies mastu organizuojamos prevencinės priemonės“, – nurodo Kelių policijos pareigūnas E. Bankietas.

Pasak Kauno klinikų skubios pagalbos skyriaus vadovo, į juos kreipiasi elektrinių paspirtukų sužaloti žmonės, bet dažniau nukenčia patys vairuotojai.

„Paspirtukų, elektrinių paspirtukų ratai yra maži, kliūtis įveikia ne taip kaip dviratininkų ratai – lengviau užkliūva, verčiasi per priekį ir krenta viršutine kūno dalimi, susižaloja“, – aiškina Kauno klinikų skubios pagalbos vadovas Linas Darginavičius.

Kelių policijos duomenimis, pernai naudojantis paspirtukais sužalota daugiau kaip 200 žmonių, iki šio kovo pabaigos – 20.

Skaityti visą pranešimą