JAV žlugo dar vienas bankas

Prieš 11 mėnesius 80

Bankas „JPMorgan Chase“ perima didžiąją dalį žlungančio banko „First Republic“. Tai jau trečiojo šiemet JAV žlugusi finansų įstaiga. 

Kalifornijos finansų priežiūros institucija pirmadienį perėmė „First Republic“ banką po to, kai žlugo paskutinės pastangos įtikinti konkuruojančius skolintojus išlaikyti sunkumų patiriantį banką, skelbia CNBC.

Kitas stambus JAV bankas „JPMorgan Chase“ įsigijo visus „First Republic“ indėlius, įskaitant neapdraustus indėlius ir didžiąją dalį turto, rašoma pranešime spaudai.

Dėl šios naujienos „JPMorgan“ akcijos išankstinėje prekyboje pabrango 2,6 proc.

Šiemet JAV žlugo jau trečias bankas. Dar kovą buvo uždaryti bankai „Signature bank“ ir „Silicon Valley Bank“.

„First Republic“ kaip ir prieš tai žlugęs „Silicon Valley Bank“, rūpinosi technologijų startuolių bendruomene. „First Republic“ taip pat buvo specializuotas Kalifornijoje įsikūręs skolintojas. Bankas daugiausia dėmesio skyrė turtingiems pakrančių amerikiečiams, viliodamas juos mažų palūkanų paskolomis mainais už grynųjų pinigų laikymą banke.

Tačiau šis modelis žlugo, man bankrutavus „Silicon Valley Bank“ bankui, klientai suskubo atsiminėti indėlius. Skaičiuojama, kad iš „First Republic“ buvo atsiimti daugiau kaip 100 mlrd. dolerių indėlių, bankas pranešė balandžio 24 d. pelno ataskaitoje.

Penktadienį banko „First Republic“ akcijos buvo kritusios 97 proc.

Skaityti visą pranešimą