JAV sporto apdovanojimuose – keleriopas „Warriors“ pripažinimas

Prieš 1 metus 81

Los Andžele išdalinti Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) sporto apdovanojimai, kuriuose didelio dėmesio sulaukė krepšininkų pasiekimai.

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) čempionai San Fransisko „Golden State Warriors“ pripažinti geriausia JAV komanda tarp visų sporto šakų. Nominuotos buvo ir moterų NBA (WNBA) čempionės Čikagos „Sky“.

Komandos lyderiai ant scenos lipo ne kartą – daugiausiai tritaškių NBA istorijoje sumetęs Stephenas Curry pripažintas geriausio rekordo autoriumi, Klay‘us Thompsonas buvo pasveikintas už metų sugrįžimą.

— The Laker Files (@LakerFiles) July 21, 2022

Atsiimdamas apdovanojimą K.Thompsonas pagerbė ir tragiškai žuvusių Kobe Bryanto bei jo dukros Gigi Bryant atminimą.

Geriausio metų atleto kategorijoje S.Curry nusileido beisbolininkui Shohei Ohtani, moterų pusėje Candace Parker nepranoko plaukikės Katie Ledecky. Metų proveržio kategorijoje nominuotas buvo Ja Morantas, joje triumfavo slidininkė Eileen Gu. Memfio „Grizzlies“ lyderis savo dėjimu pretendavo ir į gražiausio momento prizą, bet šis atiteko futbolininkei Megan Rapinoe.

S.Curry pripažintas ir geriausiu NBA žaidėju.

Pagerbti buvo ir studentai – į metų rungtynių titulą pretendavo Kanzaso vaikinų sugrįžimas iš 16 taškų deficito Nacionalinės koledžų atletų asociacijos (NCAA) finale bei Konektikuto universiteto merginų pergalė ketvirtfinalyje po dviejų pratęsimų.

Antruoju NBA naujokų biržos šaukimu tapęs Chetas Holmgrenas pretendavo į geriausio studento atleto apdovanojimą, bet šis atiteko amerikietiško futbolo talentui Bryce‘ui Youngui. Į prizą pretendavo ir lietuviškų šaknų turintis lakroso žaidėjas Loganas Wisnauskas. Krepšininkė Aliyah Boston paplojo triumfavusiai softbolo žaidėjai Jocelyn Alo.

„Ilgoji pertrauka“: Brazdeikis „Žalgiryje“, „Ryto“ pinigai ir derybos su Baldwinu, Šakičiaus sugrįžimas bei „Šiaulių“ išgąstis dėl dviejų lyderių

Skaityti visą pranešimą