JAV Putino kalbą pavadino absurdu

Prieš 1 metus 43

„Niekas nepuola Rusijos. Tikras absurdas yra teigti, kad Rusijai kilo kokia nors karinė grėsmė iš Ukrainos ar kieno nors kito pusės“, – žurnalistams sakė Baltųjų rūmų patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake‘as Sullivanas.

Kalbėdamas likus kelioms valandoms iki prezidento Joe Bideno kalbos Varšuvoje, skirtos V. Putino pradėto karo metinėms paminėti, J. Sullivanas pareiškė, kad Kremliaus lyderis yra agresorius.

„Tai buvo pasirinktas karas. Putinas pasirinko jį kariauti. Jis galėjo pasirinkti ir nekariauti. Ir net dabar jis gali pasirinkti jį nutraukti, grįžti namo“, – sakė J. Sullivanas.

„Rusija nustoja kariauti Ukrainoje ir grįžta namo – karas baigiasi. Ukraina nustoja kariauti, o Jungtinės Valstijos ir koalicija nustoja jai padėti – tada Ukraina išnyksta iš žemėlapio“, – pridūrė jis.

Pristatydamas J. Bideno kalbą, J. Sullivanas sakė, kad prezidentas „nepateiks jokios konkrečios diplomatinės karo pabaigos vizijos“. Jis veikiau sutelks dėmesį į platesnę Ukrainos karo pamoką, kuri, jo nuomone, yra „lūžio taškas“ pasaulinėje kovoje tarp demokratijų ir autokratinių režimų.

J. Bidenas savo kalbą turėtų sakyti apie 18.30 val. Lietuvos laiku, po susitikimo su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda.

Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.

Skaityti visą pranešimą