JAV prezidentas Joe Bidenas susirgo COVID-19: „Bičiuliai, man puikiai sekasi“

Prieš 1 metus 70

JAV prezidento Joe Bideno testas dėl COVID-19 buvo teigiamas, jam pasireiškė labai lengvi simptomai, ketvirtadienį pranešė Baltieji rūmai, kuriuos cituoja BBC.

79 metų J. Bidenas, kuris yra visiškai paskiepytas ir dukart gavęs stiprinamuosius skiepus, bus izoliuotas Baltuosiuose rūmuose ir toliau vykdys visas savo pareigas, sakoma pareiškime.

Pasak pareigūnų, prezidentas vartoja antivirusinį vaistą „Paxlovid“.

Jie pridūrė, kad J. Bidenas dalyvaus susitikimuose telefonu ir per „Zoom“.

„Bičiuliai, man puikiai sekasi“, – parašė J. Bidenas socialiniame tinkle „Twitter“ prie nuotraukos, kurioje jis šypsosi sėdėdamas prie rašomojo stalo, o priešais jį padėti du išmanieji telefonai ir dokumentai.

„Ačiū už jūsų rūpestį“, – parašė prezidentas.

Folks, I'm doing great. Thanks for your concern. Just called Senator Casey, Congressman Cartwright, and Mayor Cognetti (and my Scranton cousins!) to send my regrets for missing our event today.

Keeping busy! pic.twitter.com/uf7AsOg571

— President Biden (@POTUS) July 21, 2022

Vėliau ketvirtadienį J. Bidenas turėjo vykti į Pensilvaniją – tai turėjo būti vėliausia iš virtinės prezidento kelionių po šalį, kuriomis jis siekia atgaivinti silpstančias demokratų pozicijas prieš kadencijos vidurio rinkimus.

Pranešama, kad bendrai J. Bidenas yra geros sveikatos, tačiau jo amžius kelia didesnį susirūpinimą dėl COVID-19 poveikio.

Politiškai jis išgyvena sunkų savo prezidentavimo etapą – jo laukia lapkričio mėnesį planuojami kadencijos vidurio rinkimai, kurie, kaip prognozuojama, bus skausmingi Demokratų partijai, o jo asmeniniai reitingai mažėja.

Remiantis trečiadienį paskelbtais Konektikuto valstijoje įsikūrusio Kvinipiakų universiteto atlikto tyrimo duomenimis, J. Bideno populiarumo reitingai pasiekė žemiausią ribą – tik 31 proc. amerikiečių patenkinti tuo, kaip jis vadovauja šaliai.

J. Bidenas planavo artimiausiomis savaitėmis daugiau laiko praleisti Jungtinėse Valstijose po intensyvių užsienio kelionių, įskaitant NATO aukščiausiojo lygio susitikimą Ispanijoje ir prieštaringai vertinamą vizitą į Saudo Arabiją.

Skaityti visą pranešimą