„Jaunas kaip Vilnius“ pritraukė ne tik muzikos gerbėjus: paspirtukais „užtvindžius“ šaligatvius, pasipiktinimo neslėpė ir lenktynininkas Vanagas

Prieš 1 metus 95

Pirmadienio vakarą sostinės Vingio parke nugriaudėjo festivalis „Jaunas kaip Vilnius“, pritraukęs ne vieną tūkstantį muzikos gerbėjų. Pastarieji į koncertą atvyko išsinuomotais bendrovės „Bolt“ elektriniais paspirtukais, kurie galiausiai nutūpė ant pėstiesiems skirto šaligatvio. Paspirtukai, liudininkų teigimu, trukdė praeiti bei kėlė nepatogumų. Tarp pasipiktinusių – ir lenktynininkas Benediktas Vanagas. „Bolt“ atstovai dėl situacijos pateikė savo paaiškinimą.

Paspirtukų „kamštis“

Socialiniuose tinkluose nuotraukos su gausybe ant pėsčiųjų praėjimo paliktų elektrinių paspirtukų ėmė plisti pirmadienio vakarą, pieš prasidedant muzikos festivaliui.

„Kartais tikrai norisi paimt juos gražiai ir priparkuot ten, kur jiems vieta, t. y. į tokias juodas dėžes gražiai sumest, kur stovi daugiabučių kiemuose“, – rašė vienas internautas.

Į kilusį ažiotažą dėl ant šaligatvio paliktų gausybės elektrinių paspirtukų sureagavo ir garsus lenktynininkas B. Vanagas.

„Bolte. Suprantu, kad norite uždirbti po koncerto, siūlydami parvažiuoti Jūsų paspirtukais. Bet gal paaiškintumėte, kaip Jums pavyko sugalvoti savo žaliomis kliūtimis užstatyti praktiškai visus pėsčiųjų takus į Vingio parką? Čia vaizdas dar prieš koncertą, kai netrukus plūstels tūkstančiai žmonių. Siūlote Jiems eiti dviračių takais?“ – retoriškai klausė jis.

Po lenktynininko įrašu ir daugiau žmonių kėlė versiją, kad paspirtukus prie Vingio parko atvežė ir paliko pati „Bolt“ bendrovė.

Klientams yra kur pasitempti

„Bolt“ dalijimosi paslaugų plėtros vadovas Baltijos šalyse Eimantas Balta LRT.lt aiškino, jog elektrinių paspirtukų atsakingas parkavimas sostinėje išlieka opia problema. Visgi bendrovės atstovas pabrėžė, kad nuotraukose įamžintus paspirtukus paliko ne „Bolt“, o patys klientai.

„Deja, tokių problemų, panašu, nepavyko išvengti vakar vakare, Vingio parko prieigose, kur gyventojai ir miesto svečiai į koncertą atvyko elektriniais „Bolt“ paspirtukais, nes nusprendė keliauti ekologiškiau, palikti savo automobilius namie ir nevargti ieškant jiems parkavimo vietos“, – portalui sakė E. Balta.

Jis pridūrė, kad panašių renginių metu, priklausomai nuo situacijos, renginių svečių patogumui paspirtukų bendrovė atveža papildomai, tačiau juos, anot pašnekovo, išstatome tvarkingai – taip, kad šie netrukdytų kitiems.

„Tačiau vakar, pastebėję didžiulį srautą paspirtukų kelionių Vingio parko link, papildomai paspirtukų ten nevežėme“, – tikino jis.

Įdiegė naują sistemą, bet jos paiso ne visi

Pasak E. Baltos, savo programėlėje „Bolt“ neseniai įdiegė dirbtinio intelekto kontrolės sistemą, atpažįstančią netinkamai priparkuotą paspirtuką ir apie tai įspėjančią klientą.

„Tačiau panašu, kad užteko vos kelių ne itin pavyzdingai paspirtuką palikusių klientų, kad kiti į koncertą skubantys klientai per daug nesirūpindami pasielgtų taip pat. Nesidžiaugiame tokiu poelgiu, tačiau prasidėjus vakarinio paspirtukų surinkimo metui pastebėjome, kad visi prie Vingio parko buvę paspirtukai vėl iškeliavo į skirtingas miesto dalis“, – tęsė bendrovės atstovas.

Pasak pašnekovo, kelis likusius netvarkingai paliktus paspirtukus, kurių niekas nepasiėmė po koncerto, „Bolt“ rangovas surinko ir perstatė.

Skaityti visą pranešimą