Jau beveik pusantrų metų nemenčiniečiai džiaugiasi nauju skate parku

Prieš 1 metus 69

2021 m. žiemą Vilniaus rajono savivaldybė pasinaudodama Europos Sąjungos lėšomis įgyvendino kompleksišką Nemenčinės miesto sutvarkymo projektą, kurio rėmuose įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, pastatytas sporto aikštynas bei įrengtas šiuolaikiškas skate parkas.

Projekto metu, be minėto sporto aikštyno ir takų, buvo įrengtas vienintelis toks Vilniaus rajone esantis didelis skate parkas su aktyvaus laisvalaikio zonomis: didele vaikų žaidimo aikštele, treniruoklių aikštele suaugusiems, riedučių, riedlenčių, dviračių trasų, rampų ir Pump track trasų bei komandinio sporto zonomis.

Džiugu, kad vaikai, jaunimas ir suaugusieji aktyviai naudojasi šia nuostabia aikštele ir leidžia savo laisvalaikį. Tačiau apmaudu, kad ne visi supranta, kad šios erdvės yra mūsų visų ir jas reikia saugoti ir naudotis atsakingai – nelaužyti ar kitaip gadinti aikštelių įrengimus, nepiešti ant investoriaus, nešiukšlinti ir kt.

Prieš mažiau nei pusantrų metų atidarytos viešos erdvės, skirtos gyventojų aktyviam laisvalaikio praleidimui gryname ore Nemenčinės mieste, šiandien yra apipaišytos, nuolat randama šiukšlių.

Vilniaus rajono savivaldybė turtą ragina saugoti ir prašo gyventojų, ypač jaunimo suprasti, kad ši moderni erdvė yra skirta visiems. Saugant ją – ji ilgiau džiugins mus visus.

Pamačius niokojamas aikšteles, ragina tuoj pat pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba darbo dienomis darbo metu informuoti Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyrių tel. (8 5) 240 1308, (8 5) 240 1050, el. paštu [email protected].

Vilniaus rajono savivaldybės inf.

Skaityti visą pranešimą