Jasikevičius apie tolimesnę ateitį „Barcelona“ klube: ne viskas priklauso nuo manęs

Prieš 1 metus 47

Šarūno Jasikevičiaus kontraktas su „Barcelona“ ekipa artėja prie pabaigos, o pats strategas iš Lietuvos dar nenori garsiai kalbėti apie savo ateitį.

Š. Jasikevičius darbus „Barcelona“ klube pradėjo 2020 m. ir tada pasirašė trejų metų sutartį.

Taigi, specialisto iš Lietuvos kontraktas baigsis jau šią vasarą, tačiau laidoje „Què t'hi Jugues?“ kalbėjęs ir as.com cituotas Š. Jasikevičius pernelyg daug apie savo ateitį nekalbėjo.

„Šioje situacijoje negaliu per daug kalbėti. Mano karjeroje buvo daug situacijų, kai baigėsi mano sutartis, turiu patirties, stengsiuosi atlikti savo darbą kuo geriau. Ne viskas priklauso nuo manęs. Nereikia apie tai per daug kalbėti ar galvoti, turime susitelkti į kitą treniruotę ir kitas rungtynes, kaip ir darome. Įvyks tai, kas turi įvykti. Ir „Barcai“, ir man viskas bus gerai“, – teigė Š. Jasikevičius.

Priminsime, kad neseniai Ispanijos žiniasklaidos priemonė „El Espanol“ skelbė, kad „Barcelona“ ekipa šiais metais krepšininkų algoms yra numačiusi 37 milijonus, o kitame sezone ši suma gali mažėti 3-4 milijonais eurų.

Žurnalistas Lluisas Regas praneša, kad taupymo planas turėtų paliesti ir patį Š. Jasikevičių. Lietuviui pratęsti sutartį būtų siūloma tik tuo atveju, jei šis sutiks mažintis atlyginimą. Publikacijoje taip pat užsiminta, kad jei „Barcelona“ ekipa išgirs iš Šaro neigiamą atsakymą, tai jau turi nusižiūrėję naują įpėdinį. Favoritu laikomas šiuo metu su „Gran Canaria“ klubu dirbantis 44-erių slovėnas Jaka Lakovičius.

Prie „Barcelona“ vairo Š. Jasikevičius stojo 2020 metais, kai pakeitė serbą Svetislavą Pešičių. Lietuvis tuomet pasirašė trejų metų sutartį.

Per šį laikotarpį Š. Jasikevičius du kartus pateko į Eurolygos finalo ketvertą – sykį buvo pralaimėta finale, kartą – pusfinalyje. 2021 metais Š. Jasikevičius su „Barcelona“ triumfavo Ispanijos krepšinio ACB lygoje.

Skaityti visą pranešimą