Janulionis lieka vadovauti Nacionaliniam vėžio institutui

Prieš 1 metus 80

Nacionalinio vėžio instituto laikinuoju vadovu toliau lieka dr. Ernestas Janulionis, rašoma Nacionalinio vėžio instituto (NVI) pranešime žiniasklaidai.

Sprendimas priimtas Sveikatos apsaugos ministro ir Švietimo, mokslo ir sporto ministro įsakymu. NVI direktoriaus pareigas dr. E. Janulionis eis iki į šią poziciją bus paskirtas naujas NVI direktorius, bet ne ilgiau nei vienerius metus.

Dr. E. Janulionis – ilgametis NVI darbuotojas. Nuo 2008 m. gydytojas onkologas radioterapeutas yra NVI mokslinis sekretorius, anksčiau ėjo NVI Brachiterapijos skyriaus vedėjo pareigas.

2022 m. kovą jam buvo pavesta laikinai vykdyti NVI direktoriaus pareigas. Dr. E. Janulionis taip pat vadovavo NVI akreditacijos ir reakreditacijos procedūroms, gaunant Europos onkologijos institutų organizacijos klinikinio vėžio centro sertifikatą.

Praėjusią savaitę Seimo Sveikatos reikalų komitetas vėl pasiūlė jau anksčiau iškeltą idėją sujungti Nacionalinį vėžio institutą siūloma integruoti į Santaros klinikas, išsaugant jo autonomiją.

Komitetas siūlo, kad Nacionalinis vėžio institutas turėtų veikti kaip valstybinis mokslinių tyrimų institutas, kurio sudėtyje būtų klinika klinikiniams tyrimams asmens sveikatos priežiūroje atlikti.

Skaityti visą pranešimą