J.Valančiūnas: apie R.Jokubaičio progresą ir kelią į NBA bei Eurolygos išskirtinumą

Prieš 1 metus 48

Ispanijos dienraštis „Mundo deportivo“ bendravo su šiuo metu kartu ispanu Willy Hernangomezu Naujojo Orleano „Pelicans“ klube žaidžiančiu Jonu Valančiūnu.

Aukštaūgis iš Lietuvos buvo paprašytas įvertinti ir Barselonos „Barcelona“ ekipoje šiuo metu rungtyniaujančio Roko Jokubaičio galimybes praverti Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) duris.

„Nežinau, ar Rokas jau kitais metais pravers NBA duris. Jis žaidžia gerą krepšinį ir gauna solidžias minutes Barselonoje. Kartu su Jasikevičiumi jie turi gerą tarpusavio ryšį. Jam puikiai einasi ir labai tikiuosi, kad jis bus sveikas ir produktyvus ateinančią vasarą“, – apie tautietį kalbėjo J.Valančiūnas.

Naujojo Orleano ekipos vidurio puolėjas įvertino ir Š.Jasikevičiaus, su kuriuo yra kartu rungtyniavęs Vilniaus „Ryte“, galimybes treniruoti NBA klubą.

„Jasikevičiui puikiai sekasi Europoje ir jis savo treniruojamas ekipas pakelia į kitą lygą. Šarūnas yra tikras krepšinio meistras ir fantastiškas treneris. Jis gali viską ir turi galimybes eiti ten, kur tik pats nori“, – neribotas Š.Jasikevičiaus lubas pabrėžė centras.

J.Valančiūnas palietė ir pastaruoju metu vis dažniau gvildenamą Eurolygos ir NBA krepšinio skirtumų temą.

„Tai skirtingi žaidimai. NBA krepšinis yra daug atletiškesnis, žaidžiama didesniu tempu. Eurolygoje yra daugiau taktikos, struktūros bei pasiruošimo vienam konkrečiam mačui. Sudėtinga lyginti vieną su kitu, abu turi savo žavesio“, – pabrėžė J.Valančiūnas.

„Ilgoji pertrauka“ apie „Savivaldybių lygą“: brangiausi kiekvienos komandos žaidėjai, klubų biudžetai, savivaldybių indėlis ir geriausiai/blogiausiai išnaudojami pinigai

Skaityti visą pranešimą