J. Šiugždinienė pasveikino daugiatautės mokyklos bendruomenę: čia lietuvių kalbos mokosi vaikai iš 44 pasaulio šalių

Prieš 1 metus 115

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė dalyvavo mokslo metų pradžios šventėje Vilniaus lietuvių namuose. Šioje mokykloje mokosi vaikai iš 44 pasaulio valstybių, taip pat Ukrainos.

„Turbūt sunkiai rastume kitą mokyklą Lietuvoje, kurioje tiek įvairovės. Ir viskas telpa po vienu stogu. Baigiantieji šią mokyklą įgyja didžiulę bendrystės patirtį, būrį draugų, atkeliavusių į Lietuvą – daugumos iš čia besimokančiųjų tėvų ir senelių Tėvynę. Tegu nauji mokslo metai būna visiems sėkmingi. Drąsiai eikite pirmyn, mokykitės, bendraukite. Ir atminkite, kad jūsų mokykla ypatinga – joje skamba lietuvių kalba 44 pasaulio šalių vaikų lūpomis“, – kalbėjo ministrė J. Šiugždinienė, sveikindama mokyklos bendruomenę Rugsėjo 1-osios proga.

Ministrė dėkojo mokyklai už kitoms Lietuvos švietimo įstaigoms teikiamą pagalbą priimant ir mokant iš Ukrainos atvykusius vaikus, kuriant jiems geriausias sąlygas.

Vilniaus lietuvių namai buvo viena iš pirmųjų mokyklų Lietuvoje, 2014 m. priglaudusių karo pabėgėlius iš Rytų Ukrainos. Gimnazija turi daugiau kaip trijų dešimtmečių darbo su iš užsienio atvykusiais vaikais patirtį. Ji įsteigta 1990 m. kaip nacionalinė užsienio lietuvių ir tremtinių palikuonių vaikų gimnazija – užsienio lietuvių bendruomenių švietimo ir kultūros centras. Dabar joje mokosi 516 mokinių, dauguma jų – lietuvių kilmės iš užsienio atvykę vaikai. Mokykloje mokosi ir daugiau kaip 40 Ukrainos karo pabėgėlių.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos inf.

Skaityti visą pranešimą