Įžūliau nebūna: Kėdainių ligoninėje vagis tiesiog nusikabino vaiko pieštą paveikslą ir išėjo

Prieš 1 metus 91

Vos prieš mėnesį Kėdainių ligoninės Konsultacijų poliklinikos koridorius papuošę Dailės mokyklos absolventų darbai patraukė piktavalio vyro dėmesį – pirmadienį, prieš vidurdienį, jis nukabino vieną iš darbų ir jį išsinešė. Asmuo net nepasigėdino aplinkui buvusių žmonių. Ligoninės administracija per socialinius tinklus bandė gėdinti vagį ir prašė grąžinti pavogtą paveikslą, tačiau prisibelsti į jo sąžinę nepavyko.

„Jei asmuo būtų grąžinęs tai, kas jam nepriklauso, mes būtume nesikreipę į policiją. Deja, į mūsų raginimus asmuo neatsiliepė, todėl apie vagystę jau pranešėme pareigūnams, pateikėme įtariamo asmens nuotrauką ir vaizdo medžiagą, nes ligoninės koridoriuose yra įrengtos vaizdo stebėjimo kameros, kurios užfiksavo įvykį.

Šios vaizdo kameros tikrai pasiteisina. Tokiu būdu galime geriau pasirūpinti savo lankytojų ir darbuotojų saugumu, nes kartais pasitaiko agresyviai besielgiančių asmenų. Jei nutinka koks konfliktas ar, kaip šiuo atveju, vagystė, yra lengviau identifikuoti netinkamai pasielgusius asmenis.

Kaip matyti iš vaizdo medžiagos, paveikslą pavogė tikrai ne benamis, o tvarkingai apsirengęs vyras. Paveikslas yra Dailės mokyklos nuosavybė, jis įvertintas maždaug 500 eurų.

Labai gaila, kad moksleivių darbai, kurie puošia aplinką ir džiugina žmones, tapo vagies taikiniu“, – apgailestavo Kėdainių ligoninės direktorė Edita Vaškevičienė.

Prašo pagalbos

Nors įvykį jau tiria policija, praverstų ir visuomenės pagalba. Jei kas nors kur nors pamatysite šį paveikslą ar kas nors siūlys parduoti, nedelsdami praneškite policijai tel. 112.

Buvo pavogta ir striukė

Priminsime, kad spalio pradžioje iš Kėdainių ligoninės rūbinės buvo pavogta lankytojos striukė. Tąsyk nusikaltimas buvo išaiškintas. Peržiūrėję vaizdo kamerų įrašus, policijos pareigūnai išsiaiškino, kad svetimą striukę pasisavino 26-erių metų moteris, ji gavo baudą, o striukė grąžinta savinininkei.

Po šio įvykio visose rūbinėse buvo įrengtos rakinamos spintelės.

Ligoninės direktorė paklausta, kaip dažnai šioje viešoje įstaigoje įvyksta vagystės, prisiminė atvejį, kai vienas senukas pasiskundė, kad iš jo striukės kišenės buvo pavogtas telefonas, bet paaiškėjo, kad jokios vagystės nebuvo, senukas telefoną buvo palikęs namuose…

Skaityti visą pranešimą