Įtariama, kad tėvai smurtavo prieš visus keturis savo mažamečius vaikus: policija pradėjo tyrimą vaikų amžius – nuo 2 iki 8 metų

Prieš 1 metus 67

Šilutės r. artimi šeimos nariai galimai naudoja fizinį smurtą prieš mažamečius (gim. 2015 m., gim. 2016 m., gim. 2019 m. ir gim. 2021 m.).

Pirminiais duomenimis, Vaiko teisių apsaugos specialistai Kovo 8 d. kreipėsi į policijos pareigūnus ir pranešė, kad tėvai galimai smurtauja prieš savo vaikus.

Patikrinus duomenis ir surinkus daugiau informacijos kovo 15 d. buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 3 d. (fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas).

Bendrojo pagalbos centro numeris – 112.
Specializuotos pagalbos centrų sąrašas ir kontaktai pagal savivaldybes:

Pagalbą smurtą artimoje aplinkoje patyrusiems asmenims visoje Lietuvoje teikia Specializuotos pagalbos centrai (SPC). Patyrėte fizinį, psichologinį, seksualinį, ekonominį smurtą? Nedvejodami kreipkitės nurodytais kontaktais pagal savo gyvenamąją vietą:

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą