Italijos miestelis protestuoja prieš planus statyti SGD terminalą

Prieš 1 metus 82

„Pjombinas priklauso mums, ir jūs neturite teisės čia lįsti“, – šaukė žmonės miestelio gatvėse, iš kurio keltai plaukia į populiariąją Elbos salą.

„Suskystintų dujų terminalo įrengimas Pjombino uoste yra neteisingas pasirinkimas“, – pastarosiomis savaitėmis sakė kraštutiniams dešiniesiems „Italijos broliams“ atstovaujantis meras Francesco Ferraris.

Vietos gyventojai teigia, kad terminalas gali sužlugdyti jų turizmo verslą, kuris yra priklausomas nuo pajūrio kraštovaizdžio. Jie pasamdė advokatą, kuris jiems atstovaus.

Roma nori trejus metus prie Pjombino krantų įkurdinti laivą, per kurį būtų tiekiamos suskystintos dujos. Jų kiekis galėtų sudaryti 6,5 proc. metinio Italijos suvartojimo.

Pirmuosius vamzdynus planuojama nutiesti spalio mėnesį, kad terminalas galėtų būti prijungtas sausį, o kovą – jau veiktų, skelbia žiniasklaida.

Kaip ir didelė Europos dalis, Italija didžiąją dalį dujų importuoja iš Rusijos. Tačiau nuo vasario mėnesio, kai Rusija pradėjo karą Ukrainoje, šis tiekimas tampa vis nestabilesnis, nes Vakarų šalys pradeda taikyti sankcijas, o Rusija, protestuodama prieš sankcijas, nutraukia dujų tiekimą.

Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.

Skaityti visą pranešimą