Italija ir Libija pasirašė 8 mlrd. dolerių vertės susitarimą dėl dujų tiekimo

Prieš 1 metus 41

Italija ir Libija šeštadienį, Italijos ministrės pirmininkės Giorgios Meloni vizito šiaurės Afrikos šalyje metu, pasirašė 8 mlrd. dolerių vertės dujų tiekimo sutartį.

Prieš pasirašydama susitarimą G. Meloni sostinėje Tripolyje susitiko su ministru pirmininku Abdulu Hamidu Dbeibeh.

Italijos energetikos bendrovės „Eni“ vadovas Claudio Descalzi ir Libijos nacionalinės naftos korporacijos (NOC) vadovas Farhatas Bengdara pasirašė susitarimą dėl dviejų Libijos jūrinių dujų telkinių eksploatavimo. Jo tikslas – padidinti dujų gavybą Libijos rinkai aprūpinti ir eksportui į Europą, teigė „Eni“.

Praėjusį savaitgalį G. Meloni lankėsi Alžyre, nes Italija nori plėsti bendradarbiavimą su Alžyru ieškodama alternatyvų rusiškai naftai ir dujoms.

G. Meloni atvyko į Tripolį lydima vidaus ir užsienio reikalų ministrų. Abi šalys aptarė prekybos, energetikos ir migracijos Viduržemio jūros regione klausimus.

Italijos premjerė ragina Romą ir visą Europos Sąjungą glaudžiau bendradarbiauti su Libija siekiant sustabdyti Viduržemio jūrą kertančius migrantus ir pabėgėlius.

Šiuo metu Libijoje dėl valdžios kovoja dvi vyriausybės. A. H. Dbeibeh vyriausybė įsikūrusi Tripolyje, o kitą vyriausybę, kuriai vadovauja Fathis Bashagha, paskyrė rytuose įsikūręs parlamentas.

Ilgai laukti rinkimai Libijoje turėjo įvykti 2021 metų gruodį, tačiau dėl politinių ginčų nebuvo surengti iki šiol.

Skaityti visą pranešimą