Istorija tęsiasi: stringa Seimo fontano tvarkymas, neįvyko projektavimo konkursai

Prieš 11 mėnesius 92

Seimo kanceliarijos planai sutvarkyti Nepriklausomybės aikštę ir kitas parlamento rūmų prieigas Vilniuje keliasi vėlesniam laikui, jos skelbti trys viešųjų pirkimų konkursai dėl projektinių pasiūlymų neįvyko.

Pasak Seimo Spaudos biuro vedėjos Justės Radzevičiūtės-Laugalienės, dukart sulaukta pasiūlymų, kurių vertė viršijo suplanuotą pirkimo kainą, dar per vieną konkursą negauta nė vieno pasiūlymo.

„Teritorijos apie Seimo rūmus remontas (tvarkybos darbai ir tvarkomieji statybos darbai) gali būti vykdomi tik parengus projektavimo dokumentus ir juos suderinus su atitinkamomis institucijomis“, – teigiama kanceliarijos BNS atsiųstame komentare.

Neįvykus konkursams, Seimo kanceliarija nutarė pasirinkti ilgesnį kelią – dabar ji planuoja skelbti pirkimą parengti reikalavimus, kurie bus keliami Nepriklausomybės aikštės ir Seimo rūmų prieigų remonto darbų projektuotojams. Po to vėl bus skelbiamas projektavimo dokumentų parengimo konkursas ir tik jam pavykus bus galima pirkti darbų rangovo paslaugas.

Galimybė remontuoti Nepriklausomybės aikštę ir kitą teritoriją šalia parlamento rūmų Seimo kanceliarijai atsirado iš Vilniaus miesto savivaldybės savo žinion perėmus Nepriklausomybės aikštę.

Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas BNS yra sakęs, kad ir aikštė, ir kita teritorija yra itin blogos būklės. 

„Problema ta, kad nebelabai tvarkoma nei aikštė, nei fontanas. Lupasi plytelės, trinkelės byra, lenda armatūra, žmonės gali užkliūti, laiptai – avarinės būklės kai kurie, todėl yra poreikis remontuoti“, – teigė jis.

Be to, planuojama atkurti 1987-aisiais skulptoriaus Gedimino Karaliaus ir architekto Algimanto Nasvyčio suprojektuotą piramidės formos fontaną Nepriklausomybės aikštėje. 

2013-aisiais, ruošiantis Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai, fontanas išardytas. Iš pradžių čia buvo gėlynas, vėliau jis uždengtas skydais su istoriniu Europos žemėlapiu ir apsodintas žole.

Parlamento rūmų teritorijų tvarkymą taip pat planuojama derinti su tunelio, esančio po aikšte, remontu. 

Be to, bus atsižvelgta į Vadovybės apsaugos tarnybos prašymą sustiprinti rūmų fizinę apsaugą, metaliniais stulpais užtveriant privažiavimą prie Seimo.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Matai naujieną? Nutiko įdomus dalykas ar nori su visais pasidalinti savo istorija? Filmuok, komentuok ir kelk vaizdo įrašus į išmaniąją programėlę „Once in Vilnius“. Kiekvienas toks kadras pretenduoja tapti filmo apie Vilnių dalimi.



Skaityti visą pranešimą