Išrinktasis Čekijos prezidentas norėtų ir po inauguracijos važinėti motociklu

Prieš 1 metus 63

NATO dimisijos generolas Petras Pavelas, kitą savaitę oficialiai tapsiantis Čekijos prezidentu, prisipažino, kad norėtų važinėti motociklu ir po inauguracijos, ir konstatavo, kad tam turės jau mažiau galimybių, praneša naujienų agentūra ČTK.

„Tikiuosi, kad man vis dėlto pavyks jų rasti, ir mes susitiksime įvairiuose renginiuose“, - sakė P. Pavelas žurnalistams per motociklų parodą Prahoje.

Išrinktasis Čekijos prezidentas į parodą atvažiavo motociklu „BMW GS1250“, nuo namų sukoręs maždaug 35 kilometrus. Iš instagrame paskelbtų nuotraukų matyti, kad jį lydėjo apsauga.

Dimisijos generolas garsėja savo aistra motociklams. Be „BMW GS1250“ , jis jų turi dar mažiausiai tris – „Suzuki“, „Jawa 350“ ir „Davidson XL 1200“.

Per rinkimų kampaniją, kaip pripažino P. Pavelas, jis neturėjo laiko važinėti motociklu, bet agitaciniuose filmukuose demonstravo šį savo pomėgį.

Kaip pažymi ČTK, Čekijoje ne tik išrinktasis prezidentas neabejingas motociklams. Nors koronaviruso pandemija sutrikdė jų gamybą, 2021 metais motociklų pardavimai šalyje išaugo 16 proc., o vien tik šių metų sausį – 13 proc.

Skaityti visą pranešimą