Įspėja vairuotojus – vakare Vilniuje įsismarkaus pūga, ragina planuotis keliones

Prieš 1 metus 67

Sekmadienį apie pietus Vilniuje ims kristi pirmosios snaigės, o apie 19 valandą įsismarkaus pūga, įspėja Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Grinda“. Vairuotojai raginami atsakingai planuoti keliones ir joms pasiruošti.

Kaip teigia „Grinda“, snigti Vilniuje pradės apie vidurdienį, 16 val. snygis įsismarkaus, o apie 19 val. sustiprės vėjas, snigs jau beveik po 2 cm per valandą – o tai yra visi rimtos pūgos požymiai.

Kainininkai rekomenduoja, kol dar nevėlu išsivalyti atokesnius privažiavimus, pirmadienio keliones planuotis su didesne atsarga, nes nuo automobilių teks pašalinti susikaupusį per naktį sniegą.

„Stiprus snygis (o juo labiau pūga) sutemus itin ribos matomumą – rinkitės saugų greitį“, – pabrėžia įmonė.

„Grinda“ teigia , kad į kelius išvyks daugiau sniego verstuvų.

LRT.lt primena, kad LRT RADIJUI Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) sinoptikas Paulius Starkus teigė, sekmadienį rytiniuose rajonuose, kur snigs intensyviausiai, kils pūga.

Temperatūra turėtų siekti 2–7 laipsnius šalčio, tačiau tokiomis sąlygomis jutiminė temperatūra bus daug žemesnė, nes bus ganėtinai žvarbu.

Pirmadienį orų sąlygos išliks gana prastos, ypač nakties metu. Naktį snigs, daug kur smarkiai, išliks stiprus ir gūsingas šiaurės rytų, todėl vėl pustys, kils pūga. Temperatūra naktį pažemės minimaliai – iki 3–8 laipsnių šalčio.

Skaityti visą pranešimą