Ispanijoje – nepasitenkinimas dėl pilietybės suteikimo Brownui

Prieš 1 metus 80

Amerikiečiui Lorenzui Brownui suteikus Ispanijos pilietybę tam, kad jis galėtų padėti rinktinei Europos krepšinio čempionate, kritiką dėl šios situacijos pareiškė Ispanijos žaidėjų sąjunga (ABP).

31 metų 196 cm ūgio gynėjo ispanams prireikė Ricky Rubio patyrus traumą, o Sergio Rodriguezaui baigus karjerą rinktinėje.

L. Brownas atsisakė JAV pilietybės tam, kad galėtų gauti Ispanijos pasą. Ispanijos komandose jis niekada nėra rungtyniavęs.

ABP pareiškime, kurį cituoja „Eurohoops“ teigiama, kad toks sprendimas yra žalingas ir siunčia neigiamą žinutę.

„Ispanijos pilietybės, kurią turi žaidėjas, neturintis jokių šaknų Ispanijoje, siunčiama žinia nacionaliniams žaidėjams yra labai žalinga ir daro neigiamą poveikį tiek dabarčiai, tiek ateičiai. Ar galima patikėti, kad dabartinė pasaulio čempionė rinktinė neranda ispanų žaidėjų, su kuriais galėtų rungtyniauti aukščiausio tarptautinio lygio renginiuose?

Bet kurio ispano žaidėjo iliuzija yra ta, kad vieną dieną jis galės žaisti su vyresniąja nacionaline rinktine. Ši teisėta viltis žlugdo, kai federacija ir Nacionalinė sporto taryba palankiai vertina teisėtų, bet etiškai smerktinų pasų išdavimą.

ABP daugelį metų sistemingai smerkė fiktyvių santuokų ir kitų šalių pasų įteisinimą, ką dabar taiko federacija ir sporto taryba.

Tokie veiksmai žlugdo žaidėjų lūkesčius, atstumia sirgalius ir panaikina sportinį principą, leidžiantį svajoti apie žaidimą nacionalinėje rinktinėje.

Apmaudu matyti, kaip kiekvieną sezoną mažėja nacionalinių žaidėjų skaičius mūsų klubuose.

Ispanijos žaidėjai turi talentą ir jau daugelį metų jį demonstruoja, tačiau, kad jį išnaudotų, jiems reikia galimybių savo klubuose ir, žinoma, Ispanijos federacijoje. Mes nenorime žlugdyti daugelio žaidėjų, taip norinčių žaisti rinktinėje, ateities“, – rašoma ABP pranešime.

Skaityti visą pranešimą