Ispanijoje – istorinis startas Lietuvos moterų autosporto pasaulyje

Prieš 1 metus 77

Lietuvos autosporto pasaulyje jau šį šeštadienį įvyks istorinį starts, kuomet Ispanijoje prie pasaulio „Baja“ taurės etapo starto linijos rikiuosis nauja komanda ir už vairo sėdės Emilija Gelažninkienė, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Man tai yra tiesiog nerealus šansas, būti čia, semtis patirties, atstovauti pačią geriausią komandą. Žinote, kai ilgai ir tyliai svajoji ir galų gale atsiduri būtent ten apie ką svajojai – jausmas neapsakomas. Aš esu labai dėkinga už kvietimą ir už galimybę būti čia, geresnės vietos negalėčiau surasti“ – su šypsena pasakojo E. Gelažninkienė.

„Emilija dirba labai sąžiningai, ruošiasi tikrai rimtai, sportuoja nuolatos, treniruojasi, klausia patarimų mus supančių profesionalų. Tai nėra tik užgaida – tai svajonė ir didžiulis tikslas, kurio link ji eina. Man kaip šturmanui tai bus antros tokio lygio varžybos, vos prieš savaitė grįžau iš Italijos Baja etapo, kuriame startavome su Dakaro ralio dalyviu Edvinu Juškausku“ – kalbėjo Dakaro ralio nugalėtojas Arūnas Gelažninkas.

Ne tik istorinis startas „Baja“ etape, bet ir Dakaro ralio nugalėtojo Nassero Al Attiyaho komandos atstovavimas

„Atstovauti tokiai komandai didžiulė garbė, bet kažkokio spaudimo tikrai nejaučiu, visi čia esantys žmonės profesionalai, puikiai suprantantys ir mano situaciją. Labiausiai patiko, kad mechanikai netiki, kad tai yra mano pirmas kartas. Komandoje turime ir dar vieną merginą už vairo su beveik 10 metų patirtimi, urugvajietė mielai atsako į klausimus, tikrai palaikome vieną kitą, jokios konkurencijos aš nejaučiu“ – pasakojo Emilija.

Privačiuose testuose technikos bandymai, avarijos, virtimai ir trasos įsivertinimas

„Už tokio tipo bagio atsisėdau pirmą kartą, mechanikai pasakojo, kad buvo visko vos per kelias valandas. Taip pat ir savo akimis mačiau kaip kolegė vertėsi, laimei nesusižeidė, o bagį labai greitai sutvarkė. Technika tikrai nustebino, nesitikėjau, kad bus toks milžiniškas skirtumas, porą ratų apsipratinėjau, o vėliau jau pradėjau mėgautis. Techninės ir administracinės komisijos sutvarkytos. Aš nekantrauju stoti prie starto linijos, pirmieji automobiliai startuoja jau nuo 6 ryto “ – su nekantrumu kalbėjo E. Gelažninkienė.

Pasaulio „Baja“ taurės etape lenktynininkams reikės įveikti daugiau nei 330 kilometrų.

Skaityti visą pranešimą