Ispanai imasi lengviausio kelio dėl įžaidėjo trūkumo – norima natūralizuoti Lorenzo Browną

Prieš 1 metus 101

Ispanijos rinktinėje atsivėrė skylė įžaidėjo pozicijoje, nes Ricky Rubio yra patyręs sunkią traumą, o Sergio Rodriguezas anksčiau pranešė, kad baigia karjerą nacionalinėje komandoje.

Anot AS.com., L. Browno natūralizacija slenka lėtai ir abejojama, ar galima užbaigti visas procedūras iki Europos čempionato rugsėjį. 31-erių amerikietis turėtų atsisakyti JAV paso.

Ispanijos rinktinės treneris Sergio Scariolo nori komandoje matyti būtent L. Browną, nes su juo yra dirbęs kartu Toronto „Raptors“ klube.

Praėjusį sezoną L. Brownas iki Rusijos karo prieš Ukrainą pradžios žaidė Kazanės UNIKS komandoje, kur per rungtynes Eurolygoje rinko po 13,8 taško, 3,6 atkovoto kamuolio ir 6,1 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Pagal FIBA taisykles rinktinėse gali žaisti tik po vieną natūralizuotą krepšininką. Ispanų gretose jau daug metų tai būdavo arba Serge`as Ibaka, arba šį sezoną Eurolygos MVP laurus nuskynęs Nikola Mirotičius.

Tiesa, N. Mirotičiaus padėtis rinktinėje nėra aiški, nes jis praleido 2022 m. olimpines žaidynes Tokijuje dėl noro praleisti daugiau laiko su šeima.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt

Skaityti visą pranešimą