Iškritęs sniegas kelia chaosą Klaipėdoje: kelius padengė ledas, į avariją pateko autobusas, nukentėjo penki vaikai

Prieš 1 metus 67

Pastarąją parą ugniagesiai 103 kartus visoje Lietuvoje vyko šalinti dėl gausaus sniego nuvirtusių medžių, tačiau bene labiausiai gamtos stichija smogė šalies vakariniame pakraštyje. Čia ne tik snigo, bet virto medžiai, kurie apgadino automobilius, traukė elektros laidus, o per eismo įvykius nukentėjo ir vaikai.

Daugiau nei šimtas iškvietimų dėl nuvirtusių medžių: apgadinti automobiliai, nutraukti elektros laidai

„Taip, dėl sniego sukeltų padarinių Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiai-gelbėtojai per parą iki šio ryto turėjo 82 iškvietimus. Iš viso buvo pašalinta 162 nuvirtę medžiai“, – penktadienį sakė Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Marius Garbenis.

Pasak jo, daugiausiai medžių buvo virto Klaipėdos rajone – 21, taip pat Plungės rajone – 18, Kretingoje – 10. Dažniausiai medžių virtimai fiksuoti ant važiuojamosios kelio dalies.

„Taip pat du medžiai buvo užvirtę ir ant laidų, du buvo užvirtę ant automobilių. Padėjome dviem piliečiams ištempti automobilius. Kaip ir minėjau, Alksnynės gatvėje ant dviejų automobilių užvirto medis ir juos apgadino. Jis buvo supjaustytas ir pašalintas“, – sakė ugniagesių atstovas.

„Plungės rajone turėjome [situaciją], kad važiuojamojoje kelio dalyje automobilis „Volkswagen Passat“ kliudė nuvirtusį medį, taip pat medis nežymiai apgadino automobilius“, – teigė M. Garbenis.

Jis teigė, jog ugniagesiai-gelbėtojai nori perspėti gyventojus, kad dėl gausaus snygio yra sudėtinga ugniagesiams-gelbėtojams patekti prie tokių gyvenviečių, vienkiemių, kaimų, todėl tikrai prašoma gyventojų pasirūpinti ir saugiai eksploatuoti krosnis, šildymo įrenginius, nerūkyti namuose, elgtis saugiai su ugnimi, nes ugniagesių pagalba ne visada gali būti pasiekiama laiku dėl gausaus snygio.

„Be abejo, jeigu tai yra seni pastatai, apkrova tikrai yra didelė, nes vakar diena parodė, jog sniegas tikrai buvo šlapias. Jis sušalo, tapo sunkus, todėl tikrai gyventojams rekomenduotume nuo stogų nusivalyti sniegą“, – sakė M. Gerbenis.

Per eismo įvykį nukentėjo penki vaikai

Kaip teigė LRT RADIJOS žurnalistas Klaipėdoje Paulius Selezniovas, uostamiestyje penktadienį gyvenimas sulėtėjo – iškritęs sniegas pakeitė klaipėdiečių įpročius, formavosi ne tik spūstys, bet ir fiksuoti eismo įvykiai.

„Kaip tik važiuojame Klaipėdos gatvėmis, jos nuvalytos, tačiau padengtos ledu. Savivaldybės atstovai informuoja, kad gatvės yra pabarstytos ir po poros valandų situacija turėtų pagerėti“, – LRT RADIJUI vidurdienį sakė P. Selezniovas.

Policijos pareigūnai per pusę paros regione fiksavo 24 eismo įvykius, didžioji jų dalis – dėl slidžios kelio dangos.

„Vienas eismo įvykis fiksuotas ir šiuo metu. Tilžės gatvėje, greta Jakų žiedinės sankryžos susidūrė autobusas ir vilkikas. Pirminiais duomenimis, nukentėjo penki vaikai“, – sakė LRT RADIJO žurnalistas Klaipėdoje.

Papildysime

Skaityti visą pranešimą