Įsimintiniausią gyvenimo kelionę netrukus baigsiantis Valujavičius: tai, ką darau, kiti vadina savižudybe

Prieš 1 metus 46

Per Atlanto vandenyną irkluojantis ir jau visai prie pat finišo esantis Aurimas Valujavičius pasidalino vienais paskutinių kadrų iš savo gyvenimo kelionės. Keliautojas taip pat pabrėžė, kad kiekvienas žmogus yra savo likimo kalvis.

„Gyvenimo patirtys. Kas galėjo pagalvoti, kad irkluosiu vandenynu ir darysiu tai, ką kiti vadina savižudybe. Nieko nėra neįmanomo, yra tik per siauras mastymas. Mes savo likimo kalviai“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė A. Valujavičius.

Gyvenimo patirtys🌊 Kas galėjo pagalvoti, kad irkluosiu vandenynu ir darysiu tai, ką kiti vadina savižudybe. Nieko nėra neįmanomo, yra tik per siauras mastymas. Mes savo likimo kalviai🤜🤛 #liveyourlife

Posted by Aurimas Valujavičius keliautojas on Saturday, 22 April 2023

Prieš keletą dienų jis taip pat pasidalino vaizdo įrašu „Youtube“ platformoje, kuriame teigė, kad finišuoti Majamyje turėtų jau šį savaitgalį – balandžio 22-23 dienomis.

„Geras orelis, vėjas irgi neblogas. Štai ir žemė matosi, neblogai. Kol kas čia gylis yra apie 1 km, apie 1,3 km. Tai čia jau seklumos sakyčiau. Teko pabuvoti ir virš 8 km gylio. Dabar turiu išplaukti kanalu, sekdamas palei salas. Varo į seklumą, kai ten išplauksiu, tai gylis drastiškai nukris iki 4 metrų, kartais ir vieno metro. Tai yra Bahamų seklumos, kuriomis irsiuos dar parą, pusantros, o tada jau link Majamio šausiu. Bus toks atsargesnis etapas – „neužsirauti“ ant rifų, koralų, akmenų. Tokie pasispardymai, turiu tiksliai naviguoti ir išplaukti.

Šį artėjantį savaitgalį turėčiau pasiekti Majamį. Kažkas apie balandžio 22-23 dieną. Bandysiu durti į „Black Point“, piečiau nuo Majamio esantis uostas, ten ir yra planas“, – vaizdo įraše „Youtube“ pasakojo A. Valujavičius.

Lietuvis jau daugiau nei 110 dienų irkluoja iš vieno žemyno į kitą – iš Europos į Šiaurės Ameriką, taip norėdamas paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines bei tapti pirmuoju tai padariusiu lietuviu.

Skaityti visą pranešimą