Įsileido, o dabar turi problemų: pasaulio dziudo čempionate – rusų sirgaliai su Georgijaus juosta

Prieš 11 mėnesius 62

Katare vykstantis pasaulio dziudo čempionatas, į kurį buvo įsileisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkai, neapsiėjo be incidentų. 

„Insidethegame.biz“ praneša, kad Tarptautinė dziudo federacija (IJF) suspendavo sirgalių grupelę iš Rusijos, kurie sėdėjo tribūnose užsisegę Georgijaus juosteles.

Iš pradžių organizatoriai siekė susitarti taikiu būdu, bet paprašyti nusiimti Lietuvoje ir kitose Europos šalyse uždraustą Georgijaus juostą, rusai to nepadarė, tad galiausiai buvo išprašyti iš arenos ir, „insidethegame.biz“ teigimu, suspenduoti visam likusiam turnyrui.

„Jie buvo sirgaliai. Mes paprašėme nusiimti minėtą simbolį, bet jie atsisakė tai padaryti“, – minėtam šaltiniui komentavo Tarptautinės dziudo federacijos atstovas žiniasklaidai.

„Jie buvo pašalinti iš arenos be galimybės sugrįžti“, – pridūrė IJF atstovas.

Priminsime, kad Tarptautinė dziudo federacija, atsižvelgdama į Tarptautinio olimpinio komiteto rekomendacijas, grąžino šalių agresorių atstovus į tarptautines varžybas.

Katare vykstančiame pasaulio čempionate dalyvauja ir Lietuvos atstovai. Apie jų sprendimą vykti į čempionatą, kuriame varžosi agresoriai, rašėme šioje publikacijoje.

Skaityti visą pranešimą