Išgyvenimo mūšis Čempionų lygos atrankoje: „Žalgiris“ – „Ballkani“

Prieš 1 metus 83

Vilniaus „Žalgiris“ stoja į žūtbūtinę kovą UEFA Čempionų lygos atrankoje. Šį vakarą sostinės LFF stadione įvyks atsakomosios pirmojo atrankos etapo rungtynės, kuriose žalgiriečiai kausis su „Ballkani“ klubu iš Kosovo.

Pirmoji dvikova prieš „Ballkani“ komandą svečiuose baigėsi lygiosiomis 1:1. Pirmasis etapas yra itin svarbus, nes jį įveikusi komanda gauna mažiausiai tris papildomus šansus kelyje į tikslą – UEFA turnyrų grupių etapą.

Rungtynių startas – 19 val., o jų eigą iš LFF stadiono padės sekti LRT.lt.

Dvikovą, skirtingai nei Kosove, „Žalgiris“ pradėjo kurdamas pavojingas progas vieną po kitos. Nesužaidus nė 10 minučių LFF stadione susirinkę žiūrovai spėjo bet kelis kartus atsidūsti. Vėliau žaidimas kiek išsilygino, tačiau žaidimo kontrolė ir iniciatyva priklausė žalgiriečiams.

Iš karto po pertraukos „Žalgiris“ vėl sukūrė pavojingą išpuolį, tačiau „Ballkani“ vartininkas su savo užduotimi susitvarkė. Galiausiai rezultatas nesikeitė, o įdomiausiai įvarčiai įvyko per paskutines 10 minučių iki pagrindinio laiko pabaigos. „Žalgiris“ turėjo dvi puikias progas išspręsti rungtynių baigtį, tačiau jomis nepasinaudojo. Savo ruožtu prie „Žalgirio“ vartų sėkmingai apsigynė Edvinas Gertmonas.

Komandos per pagrindinį laiką įvarčių įmušti taip ir nepavyko, tad santykių aiškinimasis persikėlė į pratęsimą. Jis buvo žaidžiamas, nes UEFA turnyruose išvykos įvarčio taisyklė yra panaikinta.

Skaityti visą pranešimą