Iš kartos į kartą – su „AC Milan“ čempionu tapo Paolo Maldini sūnus ir Cesare anūkas

Prieš 1 metus 116

Sekmadienį „AC Milan“ futbolo klubo triumfas Italijos „Serie A“ pirmenybėse buvo ypatinga diena legendinei Maldini giminei. Italijos čempionu su komanda tapo jau trečias vienos giminės atstovas.

Po 11 metų pertraukos Italijos čempionais tapęs „AC Milan“ klubas savo sudėtyje turi Danielį Maldini, kuris dėl traumos lemiamose rungtynėse sekmadienį nežaidė.

Šį sezoną „Serie A“ pirmenybėse 20 metų atakuojantis saugas sužaidė 8 rungtynes ir pelnė vieną įvartį bei gali pelnytai vadintis Italijos čempionu.

Kaip jau atspėjote iš pavardės, D. Maldini yra legendinės Milano futbolininkų giminės atstovas.

Jo senelis Cesare Maldini klube žaidė nuo 1954 iki 1966 metų ir su „AC Milan“ Italijos čempionu tapo 4 kartus, o 1963 m. laimėjo ir Europos taurę (dab. Čempionų lygą).

Baigęs karjerą C. Maldini dvejus metus dirbo ir Milano klubo treneriu, 1973 m. triumfavo su komanda UEFA Taurių laimėtojų taurės turnyre.

C. Maldini mirė 2016 m. būdamas 86-erių.

C. Maldini sūnus Paolo Maldini yra dar didesnė „AC Milan“ legenda, klube praleidęs visą savo profesionalo karjerą, nuo 1984 iki 2009 metų.

Per 25 metus jis sužaidė net 902 rungtynes klube ir yra nepralenkiamas pagal šį skaičių.

Italijos čempionu su komanda jis tapo 7 kartus ir net 5 kartus laimėjo Europos taurę arba jau Čempionų lygą.

Dabar atrodo, kad šeimos tradicijas puikiai perėmė vos 20-metis Danielis Maldini, kuris, priešingai nei senelis ir tėvas, žaidžia atakuojančių saugu, o ne gynėju.

„AC Milan“ akademijoje jaunasis Maldini treniruojasi nuo 9-erių, o į pagrindinį komandą perėjo 2020 metais. Vis dar jaunas žaidėjas nėra tarp svarbiausių komandos futbolininkų, bet jam piešiama šviesi ateitis.

Kad ir kaip susiklostys tolimesnė D. Maldini karjera, istorija jau sukurta. Iki šiol Italijoje nėra buvę tokios giminės, kurioje trys kartos sugebėtų laimėti „Serie A“ čempionų titulą.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt

Skaityti visą pranešimą