Iš Danės upės ištrauktas naktį įkritęs automobilis: tyrėjai kelia pirmąsias tragedijos versijas, svarstoma, kas lėmė tokią įvykių eigą

Prieš 1 metus 173

Ketvirtadienio naktį Klaipėdoje įvykusią nelaimę, kai nuo pakelto Pilies tilto nuvažiavo ir į Danės upę įkrito automobilis, o jį vairavęs JAV kariškis žuvo, vis dar gaubia daugybė nežinomųjų. Tyrimą dėl įvykio pradėję teisėsaugininkai kol kas nedaugžodžiauja – bus aiškinamasi, kas nutiko, jog prie tilto užtvarų sustojęs automobilis netikėtai juos pralaužė ir įkrito į upę. Tikimasi, kad į kai kuriuos klausimus atsakyti padės ketvirtadienį popiet iš upės ištrauktas „VW Taigo“.

Ketvirtadienį popiet ant Pilies tilto susirinko nemaža smalsuolių minia – žmonių dėmesį patraukė nekasdieniška ugniagesių gelbėtojų operacija pačiame miesto centre: prie tilto atvyko didžiulis keltuvas, į upę nuleista ugniagesių gelbėtojų valtis, darbui pasirengę narai, pakrantėje matyti ir karo policijos pareigūnai.

Visos šios pajėgos Danės upėje dirbo iškeliant ketvirtadienio naktį mįslingomis aplinkybėmis nuo pakelto Pilies tilto nuvažiavusį ir į upę įkritusį automobilį. Transporto priemonę, iš kurios dar tą pačią naktį buvo ištrauktas ir ją vairavęs JAV kariškis, pavyko ištraukti maždaug per valandą – 14 val. prasidėję darbai apie 15 val. jau buvo baigti.

Transporto priemonę iš vandens pavyko ištraukti nestabdant eismo ir nekeliant Pilies tilto – automobilis buvo prikabintas prie keltuvo, kuris „VW Taigo“ atitempė netoli krantinės ir tuomet iškėlė iš vandens.

Ugniagesiai gelbėtojai jau anksčiau skelbė, kad į vandenį įkritęs automobilis buvo apvirtęs, tad atskubėjus į nelaimės vietą teko išdaužti langą, tik taip pavyko ištraukti vairuotoją. Transporto priemonė iš vandens ketvirtadienį popiet buvo ištraukta aukštyn ratais.

Tyrimą dėl nelaimės pradėję teisėsaugininkai kol kas nedaugžodžiauja, tačiau akcentuojama, kad tyrimo metu bus siekiama atsakyti į visus kol kas neatsakytus klausimus.

LRT.lt jau skelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kad automobilis prieš pat nelaimę buvo sustojęs prie pakelto tilto užkardų, tačiau netrukus kelis kartus pariedėjo atgal, į priekį, tuomet netikėtai šoktelėjo į priekį ir pralaužęs užtvarą įkrito į vandenį.

Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Žilvinas Šiurna teigė matęs šį vaizdo įrašą, tačiau, kas galėjo lemti tokią situaciją, kol kas nežino.

„Kaip vairuotojas, aš galiu pasakyti, kad gali būti, kad galbūt nebuvo automatas. Tas toks važinėjimas atgal – automatui nebūtų leista, ypač naujam automobiliui, nebūtų važiuoti atgal. Tai galima spręsti, kad buvo mechaninė greičių dėžė arba kažkokia kita aplinkybė, kuri lėmė tą įvykį. Gali būti paties vairuotojo veiksmai. Žmogui įvairiai gali būti atsitikę – gal sveikata sušlubavo. Gali būti ir taip“, – sakė Ž. Šiurna.

Žinia, automobilis yra išnuomotas ir registruotas Latvijoje.

Vyriausiojo prokuroro teigimu, yra informacijos, kad žuvęs karys galėjo gyventi netoli nelaimės vietos esančiame Klaipėdos viešbutyje, tačiau informacija dar tikslinama.

Tyrimą atliekantys teisėsaugininkai ketina ištirti, ar automobilį vairavęs asmuo nebuvo apsvaigęs nuo alkoholio ar kitų medžiagų.

„Šiai dienai žinoma tik tiek, kad tai yra užsienio šalies pilietis. Oficialiai kol kas nesame gavę informacijos, kas tas pilietis, ar kokias pareigas užima, kur jis dirba ir kokia yra jo tikra asmenybė. Pagal įvykio detales mes nustatėme, kad tai yra JAV pilietis. Nustatyta, kad yra žuvęs šiuo metu. Ir tiriama aplinkybė dėl ko jis žuvo“, – sakė Ž. Šiurna.

Panašu, kad pareigūnai tiltą kėlusiems asmenims bent jau kol kas priekaištų neturi – pastebima, kad pakelto tilto aitvarai buvo nuleisti, matyti, kad degė raudonas šviesoforo signalas. Tai, kad buvo imtasi visų numatytų saugumo priemonių rodo ir tai, kad tilto prieigose buvo sustoję ir daugiau automobilių.

LRT.lt primena, kad nuo Pilies tilto automobilis „VW Taigo“ nuvažiavo ir į Danės upę įkrito apie 0 val. 45 min.

Vyro kūną aptiko į nelaimės vietą atvykę narai. Priešpiet Krašto apsaugos ministerija perdavė JAV ambasados komentarą, kuriame patvirtinta, kad žuvo Amerikos pilietis.

„Su liūdesiu patvirtiname, kad Klaipėdoje žuvo JAV pilietis. Gerbdami žuvusiojo šeimos privatumą, daugiau informacijos pateikti negalime“, – sakoma ketvirtadienį KAM išplatintame komentare.

Skaityti visą pranešimą