Iranas: Bideno vizitas Viduriniuose Rytuose neatneš saugumo Izraeliui

Prieš 1 metus 74

Iranas pareiškė, kad trečiadienį prasidedantis JAV prezidento Joe Bideno vizitas Viduriniuose Rytuose neatneš saugumo Izraeliui, nesutaikomam Teherano priešininkui regione.

„Jei Amerikos pareigūnų vizitai į regiono šalis sustiprins sionistų režimo pozicijas ir normalizuos šio režimo santykius su kai kuriomis šalimis, jų pastangos niekaip neužtikrins sionistams saugumo“, – sakoma prezidento Ebrahimo Raisi pareiškime, paminint Izraelį.

J. Bidenas trečiadienį skrenda į Vidurinius Rytus, kur susitiks su Izraelio lyderiais, raginsiančiais imtis griežtesnių veiksmų prieš Iraną, ir apsilankys Saudo Arabijoje.

79 metų prezidento penktadienio apsilankymas Džidoje sulauks daugiausiai dėmesio, nes J. Bidenas yra pavadinęs Saudo Arabiją „parijumi“ dėl šios šalies žurnalisto ir disidento, JAV gyvenusio Jamalo Khashoggi nužudymo 2018 metais.

JAV prezidento lėktuvas taip pat atliks beprecedentį tiesioginį skrydį tarp žydų valstybės ir konservatyvios musulmoniškos karalystės, nepripažįstančios Izraelio egzistavimo.

Prieš tai J. Bidenas susitiks su Izraelio lyderiais, siekiančiais plėsti bendradarbiavimą prieš Iraną, ir palestiniečių lyderiais, nusivylusiais tuo, ką jie vadina Vašingtono nesugebėjimu pažaboti Izraelio agresijos.

Skaityti visą pranešimą