„Investors‘ Forum“ apdovanojimuose specialaus įvertinimo sulaukė LRT akcija „Radarom!“

Prieš 1 metus 80

Investuotojus į Lietuvos ekonomiką vienijanti asociacija „Investors‘ Forum“ įvertino šalies įmonių, asmenų ir organizacijų indėlį į verslo aplinkos bei investicinio klimato gerinimą 2022 metais. Specialus apdovanojimas už paramą Ukrainai įteiktas LRT už akciją „Radarom!“, skelbiama apdovanojimų rengėjų pranešime žiniasklaidai.

Penktadienį jau dvyliktą kartą vykusiuose „Investors‘ Forum“ apdovanojimuose svarbiausias, 2022 metų investuotojo, titulas atiteko daiktų interneto produktus ir sprendimus kuriančiai „Teltonikos“ įmonių grupei.

Specialus „Investors‘ Forum“ apdovanojimas už paramą Ukrainai atiteko nacionaliniam transliuotojui LRT už paramos akciją „Radarom!“, kuri suvienijo Lietuvos žmones ir verslus, o mecenatystės kartelę iškėlė į naujas aukštumas. Asociacijos atstovai sveikino visus verslus, aukojusius šiai akcijai, o ypatinga padėka išreikšta didiesiems rėmėjams – „Teltonikos“ įmonių grupei, „Tesonet“ įmonių grupei, transporto bendrovei „Skuba“, biuro baldų įmonei „Narbutas International“, baldų parduotuvei „Baldai1“, taip pat „SBA grupei“ ir „Concretus“ grupei.

Apdovanojimams skirto renginio metu taip pat rinktos aukos naujam organizacijų „Stiprūs kartu“ bei „Mėlyna ir geltona“ projektui, kurio tikslas – atvežti vasaros atostogoms į Lietuvą vaikus, kurių tėvai žuvo gindami Ukrainos laisvę.

Tuo tarpu už socialiai atsakingą veiklą šiemet įvertinimo sulaukė prekybos tinklo „Iki“ valdytoja „IKI Lietuva“.

Geriausiu praėjusių metų sprendimu verslo aplinkai gerinti investuotojai pripažino migracijos procedūrų patobulinimą aukštos kvalifikacijos specialistams, kuriomis supaprastintos migracijos taisyklės ir sudarytos sąlygos paprasčiau gauti Mėlynąją kortelę.

Apdovanojimų ceremonijos metu investuotojai paskelbė ir 2022 m. valstybės tarnautoją. Šis titulas skirtas Užsienio reikalų viceministrei Jovitai Neliupšienei, anksčiau ėjusiai Ekonomikos ir inovacijų viceministrės pareigas. Asociacijos nariai įvertino jos ypatingai aukštas kompetencijas, konstruktyvaus dialogo vedimą su verslo bendruomene, aktyvų vaidmenį bendradarbiaujant su socialiniais partneriais, tiek užimant Užsienio reikalų, tiek Ekonomikos ir inovacijų viceministrės pozicijas.

2022 m. verslo žurnalisto titulas atiteko „Verslo žinių“ „Gazelių“ – smulkiojo ir vidutinio verslo – aktualijų apžvalgininkei Rasai Dževeckytei. „Investors‘ Forum“ atstovai atkreipė dėmesį į jos ilgametį indėlį populiarinant skaidraus ir atsakingo verslo temas spaudoje.

Metų verslumo ir ekonomikos mokytoją asociacija išrinko kartu su ilgamečiai partneriai „Lietuvos Junior Achievement“. Ja tapo Inga Niuniavaitė, Vilniaus Žirmūnų gimnazijos ir Karalienės Mortos mokyklos ekonomikos ir verslumo mokytoja, vadovėlių̨ bei įvairių metodinių leidinių bendraautorė.

Skaityti visą pranešimą