Interviu su Scholzu paskelbęs JAV dienraštis stebėjosi keista jo reakcija

Prieš 1 metus 83

Mat būta akimirkų, „kai ponas Scholzas stebėtinai emocingai reagavo į jam nepalankius klausimus“. Keletą kartų jis netgi „supeikė“ žurnalistus“, rašo „New York Times“.

Kai valandą trukusiame interviu Vokietijos lyderį kalbinusi Katrin Bennhold norėjo sužinoti, kodėl O. Scholzas toks nepajudinamas tankų klausimu ir pacitavo Ukrainos užsienio reikalų ministro Dmytro Kulebos žodžius „Ko bijo Berlynas, bet nebijo Kyjivas?“, pašnekovas sureagavęs „irzliai“ ir atkirtęs jau dažnai kartota fraze: „Lyderystė nereiškia daryti tai, ko tavęs prašo kiti. Lyderystė reiškia priimti teisingus sprendimus ir būti labai stipriam. Tai ir darau.“

Tiesa, Vokietija Ukrainai tankų neperdavė, tačiau ji besąlygiškai remia užpultą šalį, – sakė federalinis kancleris ir pasiaiškindamas patikslino: „Mes remiame Ukrainą taip, kad nekiltų karas tarp Rusijos ir NATO, nes tai būtų katastrofa.“

O. Scholzas ir toliau kartojo savo seną argumentą, kad jo šalis nesirengia ginklų tiekimo srityje veikti viena ir bendradarbiauja su savo sąjungininkais. Nors juk JAV ambasada Vokietijoje jau labai aiškiai yra pareiškusi: „Sprendimą dėl pagalbos rūšies galiausiai priima kiekviena šalis“.

O žurnalistams pasiteiravus, kodėl Vokietija per artimiausius kelerius metus karinėms išlaidoms vis dar neskirs 2 proc. bendrojo vidaus produkto, kaip kad pats skelbė savo „Zeitwende“ (epochinio lūžio) kalboje, kancleris „supurkštavęs“: „Tiesą sakant, užduoti šį klausimą nėra rimta“.

Interviu su Vokietijos vyriausbės vadovu paskelbęs „New York Times“ nenutylėjo, kad pokalbis buvęs „protarpiais įtemptas“ ir kad būta akimirkų, kai pašnekovas į jam nepalankius klausimus reagavęs stebėtinai emocionaliai, – visai ne taip, kaip būtų galima laukti iš politiko, kuris dėl savo robotiško elgesio jau seniai yra pelnęs „Scholzomato“ pravardę.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą