Interviu buvo nutrauktas: pasaulio futbolo čempionato ambasadorius homoseksualumą pavadino „žala galvoje“

Prieš 1 metus 67

Artėjant pasaulio futbolo čempionatui Katare, netyla jį supantys skandalai. 

Kaip skelbia „Deutche Welle“, pasaulio futbolo čempionato amabasadorius Khalidas Salmanas davė interviu Vokietijos televizijos „ZDF“ žurnalistui Jochenui Breyeriui, o trumpa šio interviu ištrauka buvo paviešinta.

Viena iš interviu temų – homoseksualumas. Tekste primenama, kad tos pačios lyties santykiai Katare yra kriminalizuoti.

„Jie čia turi priimti mūsų taisykles. [Homoseksualumas] yra haramas (tai, kas islame yra griežtai draudžiama - LRT.lt). Žinote, ką reiškia haramas? Nesu griežtas musulmonas, bet kodėl tai yra haramas? Nes tai yra žala galvoje“, – kalbėjo „The Guardian“ cituojamas K. Salmanas.

Kaip teigiama „Deutche Welle“, po šio pasaulio čempionato ambasadoriaus komentaro vienas iš oficialių atstovų nutraukė interviu.

Katare vyksiantis čempionatas sulaukia nemažai kritikos. 2021 m. „The Guardian“ skelbė, kad šalyje nuo to laiko, kai ji gavo teisę rengti pasaulio futbolo čempionatą, jau buvo mirę 6500 užsienio darbininkų. Kaip rašoma BBC, Kataro atstovai šiuos skaičius neigia, skelbia, kad ne visos mirtys buvo susijusios su žmonėmis, kurie dirbo pasaulio čempionatui skirtose statybose ir nuo 2014 iki 2020 m. statybvietėse įvyko 37 mirtys ir 3 buvo susijusios su darbu tiesiogiai.

Tarptautinė darbo organizacija, kaip skelbiama BBC, teigia, kad Kataro pateikti skaičiai neatspindi tikrosios situacijos ir teigia, kad vien 2021 m. Katare žuvo 50 užsienio darbininkų, daugiau nei 500 buvo sunkiai sužeisti.

AP teigiama, kad 8 Europos rinktinės dėvės širdies formos raiščius, palaikydamos antidiskriminacinę kampaniją.

Kitos rinktinės Katare planuoja kitokius tylius protestus.

Vokietijos ministrė pasmerkė Kataro atstovo komentarus apie homoseksualumą

Vokietijos vidaus reikalų ministrė Nancy Faeser antradienį sukritikavo Kataro pasaulio futbolo čempionato ambasadoriaus Khalido Salmano (Chalido Salmano) komentarus televizijai.

„Žinoma, tokie komentarai yra siaubingi, todėl mes stengiamės, kad ateityje padėtis Katare pagerėtų“, – sakė N. Faeser, kuri taip pat yra Vokietijos sporto ministrė.

Praėjusią savaitę viešėdama Katare N. Faeser teigė dalyvausianti Pasaulio futbolo čempionate po to, kai Kataro ministras pirmininkas suteikė jai LGBTQ gerbėjų „saugumo garantiją“.

Vokietijos ministrė antradienį patikino, jog nėra „jokių naujų požymių, kad kažkas pasikeitė“.

Politikė savo kelionę į Katarą apibūdino kaip „nelengvą“ ir teigė, kad jai „buvo svarbu ten surengti derybas ir išsiaiškinti, kas ką darys dėl Vokietijos sirgalių saugumo Pasaulio futbolo čempionato metu“.

Vokietijos įstatymų leidėjai vizito metu prisijungė prie N. Faeser, tačiau Vokietijos vyriausybės žmogaus teisių komisarė Luise Amtsberg nedalyvavo.

N. Faeser anksčiau sakė, kad Berlynas Pasaulio futbolo čempionato organizavimą Katare laiko „labai kebliu“ dalyku, todėl Doha iškvietė Vokietijos ambasadorių.

Skaityti visą pranešimą