Interneto veikėjas Andrew Tate'as Rumunijoje perkeliamas į namų areštą

Prieš 1 metus 47

Prieštaringai vertinamas interneto veikėjas Andrew Tate'as ir jo brolis po trijų kardomajame kalinime Rumunijoje praleistų mėnesių penktadienį buvo paleisti į laisvę ir perkelti į namų areštą, kol bus atliekamas tyrimas dėl įtariamos prekybos žmonėmis ir išžaginimo.

Britų ir amerikiečių kilmės buvęs kikboksininkas, turintis milijonus sekėjų internete, kartu su savo jaunesniuoju broliu ir dviem rumunėmis tiriami dėl „organizuotos nusikalstamos grupės kūrimo, prekybos žmonėmis ir žaginimo“.

36-erių A. Tate'as ir 34-erių jo brolis Tristanas buvo suimti gruodžio pabaigoje ir nuo to laiko laikomi kardomajame kalinime, kuris praėjusią savaitę vėl buvo pratęstas.

Tačiau apeliacinis teismas atmetė prokuratūros pasiūlymą pratęsti ikiteisminį suėmimą ir nurodė skirti porai namų areštą, rašoma teismo nutartyje, su kuria susipažino naujienų agentūra AFP.

Lydimi rumunų advokatų, broliai, kurie neigia visus jiems pateiktus kaltinimus, apie vidurnaktį vietos (ir Lietuvos) laiku buvo paleisti iš policijos sulaikymo centro Bukarešte, pranešė vienas AFP žurnalistas.

Prie įėjimo būriavosi žiniasklaidos atstovai, o gerbėjai pasitiko A. Tate'ą šūksniais „Top G“, jo pravarde.

Broliai ne kartą teigė, kad prieš juos nėra jokių įrodymų, o jų advokatai tvirtino, kad jie nekelia pavojaus pabėgti ir turėtų būti paleisti.

Skaityti visą pranešimą