Indijoje sudužo du kariniai lėktuvai, tikriausiai susidūrę ore

Prieš 1 metus 47

Indijoje šeštadienį sudužo du oro pajėgų lėktuvai, tikriausiai susidūrę ore per pratybas už maždaug 300 km į pietus nuo sostinės Naujojo Delio, pranešė policija. 

Abu orlaiviai ryte pakilo iš Gvalijaro oro pajėgų bazės, esančios už 50 km į rytus nuo sudužimo vietos.

„Aptikome vieno lėktuvo nuolaužas ir suradome vieną sužeistą pilotą Pahargarho miškuose“, – įvykio vietoje naujienų agentūrai AFP sakė pareigūnas Dharmenderas Gauras.

„Kitas lėktuvas tikriausiai nukrito toliau... Išsiuntėme komandas jo ieškoti“, – pridūrė jis.

Oro pajėgos aiškinasi, ar lėktuvai susidūrė ore, pranešė laikraštis „Hindustan Times“.

Lėktuvu Su-30 skrido du pilotai, o „Mirage“ – vienas, sakoma pranešime.

Tai dar viena iš Indijos oro pajėgas ištikusių nelaimių virtinės. Pernai spalį penki kariai žuvo jų sraigtasparniui sudužus Arunačal Pradešo valstijoje netoli militarizuotos ir ginčijamos sienos su Kinija.

Anksčiau tą patį mėnesį toje pačioje valstijoje sudužus sraigtasparniui „Cheetah“ žuvo jo pilotas.

2021 metų gruodį sudužus rusų gamybos sraigtasparniui Mi-17 žuvo į vieną karinę bazę skridęs Indijos gynybos vadas generolas Bipinas Rawatas ir dar 12 žmonių.

Premjero Narendros Modi vyriausybei šiuo metu tenka skubiai modernizuoti šalies ginkluotąsias pajėgas, be to, Indijos karinis aparatas nerimauja dėl augančio Kinijos kategoriškumo prie jų ilgos bendros sienos Himalajuose, kur 2019 metais kilusi kruvina abiejų šalių kariškių konfrontacija ilgam įšaldė diplomatinius santykius.

Pernai Indija pristatė pirmą savo gamybos lėktuvnešį, vyriausybei stengiantis sukurti vietinę gynybos pramonę ir mažinti priklausomybę nuo Rusijos – istoriškai svarbiausios ginklų Naujajam Deliui tiekėjos.

Pastangos reformuoti ėmimą į kariuomenę, kad būtų sumažinta didžiulė gynybos srityje išmokamų atlyginimų suma, pernai įstrigo dėl tarnybos kariuomenėje siekiančių žmonių nepasitenkinimo, kai per audringus protestus būdavo deginami traukinių vagonai, vykdavo susirėmimai su policija.

Skaityti visą pranešimą