„Inbalance grid“ ketina įrengti dar 600 elektromobilių įkrovos stotelių

Prieš 1 metus 58

Lietuvių elektromobilių krovimo sprendimų startuolis „Inbalance grid“ 2022 metų pabaigoje tikslo stotelių tinklo plėtrai pritraukė 1,5 mln. eurų – į jį investavo Viliui Kavaliauskui priklausanti investicijų grupė, „Equite“, rašo portalas vz.lt. 

„Mes taikomės į ganėtinai nedidelę, bet svarbią rinkos dalį – kintamos srovės vidutinės galios stotelių viešą infrastuktūrą, kuri vartotojams suteiks patogumą pigiau krautis mieste pasiekus savo kelionės tikslą ar papildyti automobilio bateriją patogiose lokacijose turint daugiau laiko“, – sako „Equite“ partneris Aurimas Sanikovas.

Visa 1,5 mln. eurų suma bus panaudota „Inbalance grid“ plėtrai Lietuvoje. Įmonės vadovas ir vienas įkūrėjų Simonas Stankus sako, kad plėtrai užsienyje – visų pirma, Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje – lėšų bus siekiama pritraukti atskirai.

„Inbalance grid“ šiuo metu turi apie 350 įkrovimo taškų bei konkuruoja su „Spark“, valstybiniu „Ignitis On“ tinklu ir kitais. Šiemet savo tinklą vien namų rinkoje įmonė planuoja išplėsti dar 600 taškų.

Iki šiol plėtrai „Inbalance grid“ buvo pritraukusi apie 2,5 mln. eurų iš rizikos kapitalo fondų.

Skaityti visą pranešimą