„Ikea“ Rusijoje atleidžia apie 10 tūkstančių darbuotojų

Prieš 1 metus 80

Ketvirtadienį Švedijos baldų milžinė „Ikea“ pranešė apie rekordinius metinius pardavimus, tačiau tuo pačiu informavo, kad atleido apie 10 000 darbuotojų Rusijoje, nes pasitraukia iš šios šalies, Prancūzijos naujienų agentūra AFP citavo bendrovės pranešimą.

Ketvirtadienį baldų milžinė „Ikea“ paskelbė, kad visų metų pardavimai padidėjo šešiais procentais, nors dėl infliacijos ir sumažėjusios veiklos Rusijoje metus pavadino „sudėtingais“.

Rusijai įsiveržus į Ukrainą, „Ikea“ uždarė 17 parduotuvių ir sustabdė gamybą šalyje, kuri iki karo buvo viena didžiausių Vakarų darbdavių, turėjusi 15 000 darbuotojų.

Pasak bendrovės „Inter Ikea“ generalinio direktoriaus Jono Abrahamssono Ringo, darbuotojų skaičius jau buvo „gerokai sumažintas“.

2022 finansiniai metai „buvo sudėtingi metai pasaulyje, žinoma, dėl visų aplink mus vykstančių dalykų, susijusių su pandemijomis, taip pat dėl labai sparčiai didėjančios infliacijos“, – AFP sakė J. Abrahamssonas Ringas.

Jesperas Brodinas, holdingo „Ingka“, valdančio didžiąją dalį „Ikea“ parduotuvių, generalinis direktorius, AFP sakė, kad jie „turėjo atsisveikinti“ su maždaug 10 000 darbuotojų iš 12 000 „Ikea“ Rusijos parduotuvių mažmeninės prekybos darbuotojų.

Prieš karą Rusijos rinka sudarė apie 4-5 proc. grupės pardavimų.

Skaityti visą pranešimą