Ignalinos r. įtūžęs vyras pjūklu supjaustė tiltą – kaimas liko padalytas į dvi dalis

Prieš 1 metus 149

Ignalinos rajone, supykęs dėl intensyvaus eismo pro savo sodybą, vyras pjūklu supjaustė tiltą. Dėl sugadintų konstrukcijų kaimas liko padalytas į dvi dalis – pereiti ar pravažiuoti čia dabar neįmanoma. Savivaldybė ėmėsi skubiai ieškoti naujų tilto konstrukcijų, dėl patirtos žalos žada kreiptis į teismą.

Prieš dvidešimt metų Ignalinos rajone, Ginučiuose, pastatytas naujas tiltas pavadintas Geros nuotaikos tiltu. Jis gerokai palengvino susisiekimą tiek vietiniams gyventojams, tiek turistams. Tačiau šiandien geros nuotaikos čia nė kvapo – tilto nėra, o medinės konstrukcijos supjaustytos.

„Eidavom pasivaikščiot, nes čia labai gražūs namai restauruoti. Reikalingas, per upę gi nenuplauksi“, – LRT TELEVIZIJAI nurodo vietos gyventoja Vilma.

„Tiltas yra tiltas, jungiamoji grandis. Plius eisme – tiek pėsčiųjų, tiek važiuotų“, – apie tiltą kalba gyventojas Alfredas.

Ignalinos savivaldybė buvo pradėjusi tilto dangos atnaujinimo darbus, tačiau antradienį vėlai vakare sulaukė vietinių skambučių, kad kažkas pjausto medines sijas.

Darbininkai neslepia, kad vykdant darbus, prie jų buvo priėjęs vienas žmogus, kuris pareiškė, kad tilto čia nebus, nors atvykusiam seniūnui netgi pasisiūlė padėti nudažyti tiltą. Apie tą patį žmogų vietiniai ir pranešė policijai.

„Tai yra nepateisinama, toks elgesys. Jeigu visam kaimui reikalingas tiltas, o kažkam vienam užkliūva, kad pro jo namus nepravažiuotų niekas“, – tikina Linkmenų seniūnas Jonas Alekna.

Pasak seniūno, gyventojas supyko, kad atnaujinus tiltą, automobilių srautas esą gali dar labiau suintensyvėti. Tikslias įvykio aplinkybes aiškinasi policija, tačiau kol kas įtarimai dar nėra pareikšti, nes savivaldybė nepateikė pareiškimo kol nesuskaičiavo tikslių nuostolių.

„Čia būtų traktuojamas kaip turto sunaikinimas, bet priklausys nuo padarytos turtinės žalos. Jeigu žala bus mažesnė, būtų administracinė atsakomybė, jeigu žala bus didesnė, tai bus baudžiamoji atsakomybė“, – aiškina Ignalinos policijos komisariato atstovas Artūras Blaškauskas.

Ignalinos savivaldybė preliminariai žalą įvertino 4 000 eurų, už tai jau gresia baudžiamoji atsakomybė. Meras stebisi, kad iki šiol nebuvo sulaukta jokių skundų dėl intensyvaus eismo šioje vietoje.

„Mūsų pozicija labai paprasta. Atliksime pirkimą, atstatysime tiltą kaip tik įmanoma greičiau, o visą žalą išieškosime iš žalą padariusio asmens“, – tvirtina Ignalinos meras Justas Rasikas.

Kada bus atstatytas tiltas priklausys nuo to, kaip greitai pavyks įvykdyti pirkimus. Kol kas gyventojams ir turistams kurį laiką teks papildomai įveikti kilometrus, norint pereiti į kitą upės pusę.

Skaityti visą pranešimą