Ieškoma „Rail Baltica“ depų Kaune ir Panevėžyje projektuotojų

Prieš 1 metus 53

„Lietuvos geležinkeliai“ (LTG) ieško, kas suprojektuos naujus europinės vėžės geležinkelio „Rail Baltica“ infrastruktūros priežiūros depus Kaune ir Panevėžyje.

LTG sausio 13 dieną centriniame viešųjų pirkimų portale paskelbė du projektuotojų konkursus, jų sąlygose nurodoma, kad pasiūlymų laukiama iki vasario 28-osios, o su laimėtojais bus pasirašomos 19 mėnesių trukmės sutartys, numatoma galimybė jas pratęsti.

LTG anksčiau skelbė, kad šias sutartis planuojama pasirašyti šiemet. Abiejų depų statybų priežiūros paslaugos bus perkamos atskirai.

Šiemet LTG taip pat planuoja pasirašyti Kauno stoties infrastruktūros, Vilniaus geležinkelio mazgo bei regioninių stočių ir jų jungčių atkarpoje Kaunas–Vilnius projektavimo sutartis.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis antradienį sakė, kad apie 2026 metus jau turėtų veikti „Rail Baltica“ atkarpa nuo Kauno iki Panevėžio, 2027 metais šalyje veiktų daugiau atskirų jo atkarpų, o apie 2028 metus būtų sujungtos linijos Lietuvoje ir Lenkijoje.

Pasak M. Skuodžio, „Rail Baltica“ geležinkelio tinklo visose Baltijos šalyse ir Lenkijoje statybos pabaiga numatoma 2030 metais.

Skaityti visą pranešimą