Į Užgavėnes Onuškyje atvyko mokiniai iš Vilniaus Lazdynų mokyklos

Prieš 1 metus 101

Užgavėnės – žiemos šventė, kuri simbolizuoja žiemos išvarymą, siekiant kuo greičiau prisišaukti pavasarį. Užgavėnės šurmuliavo ir Onuškio miestelyje, kurį aplankė gausus būrys Vilniaus Lazdynų mokyklos mokinių.

Vaikai ne tik ragavo blynus, bet ir apžiūrėjo kultūros namuose eksponuojamą Užgavėnių kaukių parodą. Taip pat edukacijos metu išsiaiškino, kokie šios šventės papročiai būdingi mūsų krašte, kokia kova vyksta tarp Lašininio ir Kanapinio ir kokia jos prasmė.

Buvo smagu girdėti, kad mokinukai jau žino, kad kovą laimi Kanapinis ir todėl greičiau atkeliauja pavasaris. Šiais metais žiema, panašu, dar nesiruošia trauktis ir vis dar rodo savo nagučius, priešindamasi visais įmanomais būdais, bet saulutė vis dažniau šypsosi, vis aukščiau kyla, o didelis vaikų šurmulys, juokas ir šokiai tikrai išgąsdino žiemužę, kuri, nori ji to ar ne, iškeliaus pailsėti iki kitų metų.

Prisivalgę, prisišokę, prisidainavę ir nuoširdžiai išvarę žiemą, visi laimingi ir patenkinti iškeliavo namo.

Dėkojame Onuškio kultūros namų darbuotojoms ir seniūnijai už pakvietimą prisijungti prie tradicinių renginių, vykstančių Onuškio miestelio bendruomenėje.

Inga Gackienė,

Trakų viešosios bibliotekos Onuškio padalinio vyr. bibliotekininkė

Skaityti visą pranešimą