Į nesėkmių ruožą patekęs Maksvytis: stebuklų nebūna ir jei pralaimi – atsiranda kažkokios abejonės

Prieš 1 metus 43

Nesėkmių ruože atsidūręs Kauno „Žalgiris“ pralaimėjimų seriją sieks nutraukti penktadienį, kai Eurolygos rungtynėse namų arenoje priims Vitorijos „Baskonia“ ekipą su Roku Giedraičiu ir Tadu Sedekerskiu.

„Atvažiuoja stiprus varžovas, kuris Eurolygoje užima pirmą vietą pagal puolimą. Jie užima antrą vietą pagal išmetamus tritaškius ir dvitaškių pataikymą. Kiek pamenu, išvykoje praleidome 93 taškus ir tai yra daugiausiai šį sezoną. Atvažiuoja labai stipri komanda, kurioje dominuoja puolimas. Dėka jo jie pasiekia savo pergales.

Neparankus varžovas, nes mes esame gynybos komanda. Tai bus dvikova tarp puolimo ir gynybos, tačiau tikiuosi, kad išeisime su pergale mes“, – prieš dvikovą spaudos konferencijoje kalbėjo „Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis.

– Ar jau užteko poilsio po rungtynių su „Wolves“ komanda?

– Kažkiek ilgiau pabuvome namie, kažkiek turėjome daugiau galimybių pasitreniruoti, sustyguoti savo žaidimą. Tie signalai treniruotėse neblogi. Kažkiek sugrįžome į savo vėžes ir tikiuosi, kad rytoj būsime pasiruošę.

– Kaip tie pralaimėjimai paveikė komandą?

– Stebuklų krepšinyje nebūna. Jei laimi, tai komandos savivertė ir chemija gerėja, jei pralaimi, tai atsiranda kažkokios abejonės. Stengiamės tai išgyventi ir koncentruojamės į paprastus dalykus, į tą sunkų darbą, į gerą koncentraciją.

– Kiek sunku „Žalgiriui“ puolime, neturint Isaiaho Tayloro?

– Grubiai tariant mums reikia savaitę dar išsiversti su mažesne rotacija. Ieškome išeičių, grįžta ir Dovydas Giedraitis su savo geresne forma ir jau prideda mums variantų.

– „Baskonia“ savo sirgalių nelepina pergalėmis išvykoje. Kas pasikeičia jų žaidime?

– Turbūt tas pats puolimas. Namie yra žymiai geresni skaičiai, nei išvykoje. Namuose dar daugiau tritaškių išsimeta.

– Kiek „Baskonia“ žaidime lems Pierria Henry netektis?

– Jis labai buvo stiprus faktorius. Su jo atėjimu komandos kreivė kilo į viršų. Atėjo naujas žaidėjas Maxas Hedeggeris. Jis labiau yra puolimo, o P. Henry buvo labiau gynybos žaidėjas. Nemanau, kad jie daug pralošė. Turbūt trūksta laiko įvesti naują žaidėją.

– Kokį įspūdį palieka R. Giedraitis ir T. Sedekerskis?

– Palieka gerą įspūdį. Roką žinome visi iš seniau, žaidžia taip pat stabiliai. Jis yra instinktų žaidėjas, daug kerta po krepšiu, pagerino net atkovotų kamuolių rekordą, meta savo tritaškius. Turbūt šį sezoną Tadas yra dėjęs kelis žingsnius į priekį. Jis demonstruoją gerą žaidimą tiek puolime, tiek ir gynyboje. Manau, kad tai yra vienas geriausių, jei ne geriausias sezonas Eurolygoje. Jie abu yra svarbūs komandos žaidėjai ir turbūt prieš lietuvius norės parodyti geriausią savo pusę.

– Emocijos po Manto Kalniečio karjeros pabaigos jau atslūgo. Kiek dar jis prisideda prie komandos?

– Buvo atėjęs pasitreniruoti, buvo atėjęs į rungtynes. Kiek žinau jau ir ofise apsilanko, daro savo darbus, bet užsuka ir pas mus.

Skaityti visą pranešimą