Į ligoninę paguldyta sunkiai sužalota mažametė: policija sulaikė motiną ir jos draugą

Prieš 1 metus 60

2020 metais gimusi Raseinių gyventoja į ligoninę buvo paguldyta sekmadienį. Kaip skelbė policija, ji į gydymo įstaigą atvežta be sąmonės.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus mažamečio sveikatos sutrikdymo.

„Sulaikyta nukentėjusios mažametės mama ir jos draugas, jiems įtarimai dar nepareikšti, kardomosios priemonės nepaskirtos, laukiama jų apklausos. Šiuo metu tiriamos visos įvykio versijos“ – BNS antradienį sakė Šiaulių apygardos prokuratūros atstovė Rasa Gelžinytė.

Iš pradžių mergaitė iš buto be sąmonės buvo pristatyta į Raseinių ligoninę, tačiau vėliau pervežta ir paguldyta į Kauno klinikas.

„Galime patvirtinti, kad mergaitė šiuo metu gydoma pas mus, tačiau dėl vykstančio ikiteisminio tyrimo ir nesant tėvų sutikimo daugiau informacijos negalime suteikti“, – BNS antradienį sakė Kauno klinikų atstovė Karolina Račkauskienė.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą tas, kas sunkiai sužalojo mažametį, baudžiamas laisvės atėmimu nuo dvejų iki dvylikos metų.

Prokuratūra pateikė daugiau informacijos

Šių metų gruodžio 26 dieną Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Raseinių rajono policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo pagal LR BK 135 straipsnio 2 dalį, praneša prokuratūra.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2 metų mergaitė dėl daugybinių kūno sužalojimų iš Raseinių ligoninės buvo atvežta į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikas.

Sulaikyti nukentėjusiosios mažametės mama ir jos sugyventinis. Planuojama, kad šiandien įvyks jų apklausa. Šiuo metu tiriamos visos galimos įvykio versijos.

Nukentėjusiosios mažametės sesuo dvynė yra Vaiko teisių apsaugos specialistų globoje.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovauja, jį koordinuoja ir organizuoja Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyrius.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas sunkiai sužalojo ar susargdino mažametį numato laisvės atėmimą nuo dvejų iki dvylikos metų.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

Skaityti visą pranešimą