Į kaimą atskubėjusiems paramedikams ir jų pacientui prireikė pagalbos: užklimpusią „greitukę“ išvadavo ūkininkas

Prieš 1 metus 88

Sekmadienį Kauno rajone Vilkijos apylinkėse į iškvietimą atvykusiems Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stoties (GMPS) darbuotojams patiems prireikė pagalbos. 

Į pavasarinio atlydžio spąstus patekusį greitosios automobilį, kuriame buvo ir pacientas, kuriam reikėjo tiekti deguonį, pirmiausia gelbėti bandė kolegos ir ugniagesiai gelbėtojai. Galiausiai užklimpusią tarnybų techniką ištraukė netoli gyvenantis ūkininkas, paramedikus gelbėjantis jau ne pirmą kartą.

Apie laimingai pasibaigusį nuotykį Kauno rajono GMPS aprašė savo feisbuko paskyroje.

„Su žiema atsisveikinom pagarbiai, suprasdami, kaip ji savo gniaužtuose gali apriboti greitą judėjimą, kaip ji gali sumažinti saugumo jausmą kelyje. O vėjavaikis pavasaris krečia savo išdaigas...

GMP medikai, atskubėję į skubų kvietimą susidūrė su netikėta kliūtimi, kai GMP automobilis įstrigo pažliugusiame kieme... Kadangi pacientui gelbėti be kitų priemonių, buvo tiekiamas deguonis, GMP medikai turėjo pakankamai ribotą laiką, o ir iki artimiausios ligoninės buvo apie 35 km. Į pagalbą atskubėjo kitas GMP ekipažas, vėliau – ir PGT ekipažas, siekdami pagelbėti GMP kolegoms. Taip visi ir liko ten, kur sustojo...

Esame dėkingi vietos ūkininkui, kuris nedvejodamas atsiliepė į spec. tarnybų pagalbos šauksmą, operatyviai atvyko su tavo technika ir visus „išlupo“ iš pavasarinio dumblo. Dviejų GMP ekipažų deguonis buvo skirtas pacientui, džiaugiamės, kad viskas baigėsi laimingai... Pavasaris pokštininkas...“, – rašoma feisbuko paskyroje.

Kaip portalui LRT.lt sakė Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stoties direktorė Nelita Gudžiūnaitė-Bybartienė, tokių situacijų paramedikų darbe pasitaiko.

„Pakalbinti reikėtų ne mus, bet tą ūkininką (kuris padėjo išvaduoti užklimpusius automobilius). Ne pirmą kartą jis mus traukia iš panašių bėdų. Situacijų pasitaiko – juk žmonės ne tik mieste, bet ir vienkiemiuose gyvena. Privažiuoti iki jų kartais būna sudėtinga. Bet mes važiuojame ten, kur reikia pagalbos“, – kalbėjo Kauno rajono GMPS vadovė.

Skaityti visą pranešimą