Į Charkivo regioną Ukrainoje vyks trys Lietuvos medikai

Prieš 1 metus 75

Į Ukrainą, Charkivo regioną, vyks trys Lietuvos medikai, BNS informavo organizacija „Mėlyna / Geltona“ („Blue / Yellow“).

Slaugytojos Onė Bartkienė, Vaiva Jankienė bei šeimos gydytojas rezidentas Skirmantas Krunkaitis į Ukrainą išvyksta penktadienį ir ten dirbs mėnesį.

Minėti sveikatos specialistai jau yra savanoriavę Ukrainos Čerkasų apskrities ligoninėje bei Bučos rajono ambulatorijose.

Anot organizacijos, siekiama, kad tai būtų ne vienkartinė misija, bet taptų ilgalaikiu projektu.

„Tikiuosi, kad su mūsų turima patirtimi ir praktika ne kartą savanoriaujant Ukrainoje bei su „Blue/yellow“ jėga, tai gali pavirsti didesne banga, o ne izoliuotu įvykiu. Šios misijos metu tikimasi patiesti pagrindus kitų medikų ateities darbams ir suteikti reikalingą pagalbą Ukrainos žmonėms bei kolegoms“, – BNS atsiųstame komentare teigia vienas iš misijos dalyvių S. Krunkaitis.

Pasak „Blue/yellow“, kartu su medikais į Charkivą keliaus Rotary klubo nupirkti kraujo ir šlapimo analizatoriai, taip pat planuojamas medikamentų pirkimas ir pristatymas misijos tikslams.

Prie misijos įgyvendinimo kartu su medikais prisideda „Blue/yellow“ įkūrėjas Jonas Ohman, organizacijos Ukrainos padalinio vadovas Olegas Abramičevas.

Organizacija taip pat pažymi, jog O. Bartkienę bei S. Krunkaitį Santarų klinikos išleido iš tiesioginio darbo palikdamos užmokestį, V. Jankienė šiuo metu nedirba ir vyksta savo sąskaita.

Skaityti visą pranešimą