I.Brazdeikio galimybėmis neabejojantis R.Giedraitis: labai jo norėjome Vitorijoje

Prieš 1 metus 79

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovykla startavo pirmadienį „Vanagupės“ viešbutyje Palangoje.

Vos pamatęs Roką Giedraitį vyr. treneris Kazys Maksvytis šmaikštavo: „Kviečiau kitą Roką, Jokubaitį, o ne Giedraitį.“

„Geros emocijos. Reikės pasižiūrėti, ar tikrai esu sąraše, ar man yra paskirtas kambarys“, – šypsojosi Vitorijos „Baskonia“ atstovas, kuris interviu neslėpė, kad norėjo Ispanijos klube matyti ir trečią lietuvį – Igną Brazdeikį.

– Kaip prabėgo atostogos?

– Ir pasportavau, ir pailsėjau, balansas buvo. Daug laiko šeimai skyriau. Tas 1,5 mėnesio prabėgo kaip 4 dienos, bet laiko užteko.

– Labiau reikėjo pailsėti fiziškai ar psichologiškai?

– Psichologiškai. Man užtenka 4–5 dienų ir fiziškai aš jau atsistatęs.

– Kokios viltys rinktinėje?

– Kelsime aukščiausius tikslus. Dabar tik prasidės pasirengimas ir tada matysime, kaip klostysis. Kol kas nieko su treneriu kalbėjau dar.

– Kaip pats įsivaizduojate savo vaidmenį?

– Kiek skirs minučių, taip ir bus. Rinktinėje būname 2 mėnesius, čia nėra klubinis krepšinis, viskas vyksta kitaip. Jeigu kažkas yra geresnis, jis ir žais. Turime pamiršti asmeninius dalykus ir siekti pergalių kartu.

– Jums palankesnė atakuojančio gynėjo ar lengvojo krašto puolėjo pozicija?

– Aš ir ten, ir ten gerai jaučiuosi. Spahijos schemose daugiau kampuose buvau, o vadovaujant Ivanovičiui – daugiau žaidžiau su kamuoliu.

– Ką manote apie „Baskonia“ ekipos darbus?

– Pasirašyti 3–4 žaidėjai ir pasakyti kažką sudėtinga, nes mažai žinau tuos žaidėjus, kadangi jie jauni. Vaizdo įrašuose viskas gražiai atrodo, o kaip bus aikštelėje, matysime.

– Ar dalyvavote I.Brazdeikio viliojimo į „Baskonia“ procese?

– Kadangi mūsų agentūra ta pati, vis klausinėdavau, ar pas mus, ar į „Žalgirį“. Kiek žinau, Sedekerskis irgi dalyvavo tame procese. Aišku, kad labai norėjome Igno Vitorijoje, trečias lietuvis būtų buvę super.

– Kaip vertinate I.Brazdeikio galimybes Eurolygoje?

– Kaip pirmą kartą iš JAV atvykęs į Europą, labai gerai prisitaikė prie to komandinio žaidimo. Nematau problemų ir kad kažkas būtų blogai.

Skaityti visą pranešimą