„Hyundai Motor Group“ iki 2025 m. JAV investuos daugiau nei 10 mlrd. dolerių

Prieš 1 metus 308

„Hyundai Motor Group“ sekmadienį paskelbė, kad iki 2025 m. investuos į JAV papildomus 5 mlrd. JAV dolerių, kad sustiprintų bendradarbiavimą su JAV įmonėmis pažangių technologijų srityje. Investicijos, apie kurias bendrovės atstovai paskelbė per JAV prezidento Joe Bideno vizitą Seule, yra skirtos robotikai, mobilumui mieste, autonominiam vairavimui ir dirbtiniam intelektui, rašo „Reuters“.

„Hyundai Motor Group“, kuriai priklauso „Hyundai Motor Co“ ir „Kia Corp“, penktadienį taip pat paskelbė apie planus Džordžijos valstijoje investuoti 5,5 mlrd. JAV dolerių į elektromobilių ir akumuliatorių gamyklą.

Naujosios „Hyundai“ elektromobilių ir baterijų gamybos įmonės bus įsikūrusios pietinėje valstijos dalyje, kur profesinės sąjungos yra mažiau paplitusios ir negali reikalauti, kad darbuotojai prie jų prisijungtų.

Demokratas J. Baidenas yra apibūdinęs save kaip labiausiai profsąjungas palaikantį prezidentą istorijoje. Tačiau Džordžijos gubernatoriaus respublikono paskelbtas sandoris parodė, kokius kompromisus gali tekti daryti prezidentui, viliojančiam užsienio investicijas.

„Hyundai“ ir bet kuriai kitai Jungtinėse Valstijose investuojančiai bendrovei būtų labai naudinga užmegzti partnerystę su vienais iš labiausiai kvalifikuotų, atsidavusių ir įsitraukusių darbininkų pasaulyje, kur tik galite juos rasti, o tai yra Amerikos profesinių sąjungų nariai. (...) Kiekviena įmonė, siekianti gaminti elektromobilius ir elektromobilių baterijas, taptų stipresnė, jei būtų sudarytos kolektyvinės sutartys su mūsų profesinėmis sąjungomis“, – sakė J. Bidenas.

„Hyundai Motor Group“ vykdomasis pirmininkas Euisunas Chungas nekomentavo situacijos dėl JAV profesinių sąjungų.

Iki 2025 m. planuojama bendra investicijų suma JAV siekia apie 10 mlrd. JAV dolerių. Tiesa, trečia pagal automobilių pardavimus pasaulyje automobilių gamintoja nenurodė, kur Jungtinėse Valstijose bus investuota papildomi 5 mlrd. JAV dolerių.

Praėjusį trečiadienį automobilių grupė pranešė, kad iki 2030 m. investuos 21 trilijoną vonų (16 mlrd. JAV dolerių) į savo elektromobilių verslo plėtrą Pietų Korėjoje.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt

Skaityti visą pranešimą