Heurtelio žaidimas „Zenit“ klube užvers jam duris į Prancūzijos rinktinę

Prieš 1 metus 86

Oficialiai sutartį su Sankt Peterburgo „Zenit“ sudaręs prancūzas Thomas Heurtelis sulaukė savo šalies federacijos atsako. Jei 33-ejų gynėjas žais Rusijos klube, jam durys į Prancūzijos krepšinio rinktinę bus užvertos.

„Prancūzijos krepšinio federacija per socialinį tinklą „Twitter“ sužinojo, kad Th. Heurtelis su „Zenit“ pasirašė vienerių metų sutartį su galimybę pratęsti dar vienam sezonui. Žaidėjas prieš rinktinės stovyklos pradžią pasirašė pasižadėjimą, kad jis neketina sudaryti sutarčių su Rusijos ar Baltarusijos klubais.

Jei Th. Heurtelis žais „Zenit“ klube, tuomet susitarimas bus nesilaikoma ir gynėjas nebegalės būti kviečiamas į rinktinė tarptautinėms varžyboms, įskaitant 2024 metų Paryžiaus olimpines žaidynes“, – rašoma federacijos pranešime.

— Basketball club Zenit (@zenitbasket) September 21, 2022

Jau anksčiau T. Heurtelis pasižymėjo skandalais. Prieš pora metų jį iš komandos skandalingai pašalino Šarūnas Jasikevičius, pernai – Madrido „Real“.

„Zenit“ klubą ir toliau treniruos ispanas Xavi Pascualis.

Oficialioje komandoje svetainėje be T. Heurtelio sudėtyje yra dar 5 amerikiečiai, iš kurių geriausiai žinomas ne vienus metus „Real“ žaidęs Trey Thompkinsas.

Skaityti visą pranešimą