„Hawks“ atleido vyr. trenerį

Prieš 1 metus 54

Besibaigiant Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) „Visų žvaigždžių“ savaitgalio pertraukai permainų nusprendė imtis Atlantos „Hawks“ klubas.

ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis skelbia, kad Džordžijos komanda atleido vyriausiąjį trenerį Nate’ą McMillaną.

The Atlanta Hawks dismissed coach Nate McMillan, sources tell ESPN. pic.twitter.com/Jjh3qlCnCX

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) February 21, 2023

2020-aisiais prie komandos prisijungęs strategas iš pradžių asistavo Lloydui Pierce’ui, tačiau šis buvo atleistas dar sezonui nesibaigus. Sėkmingai perrikiavęs komandą N.McMillanas startavo aštuonių pergalių serija, o grąžinęs komandą į atkrintamąsias nužygiavo iki Rytų konferencijos finalo, taip uždirbdamas ketverių metų kontraktą.

Specialistas šį sezoną jau konfliktavo su komandos žvaigžde Trae’umi Youngu ir neslėpė jau anksčiau galvojęs apie pasitraukimą, tačiau dabar buvo pašalintas klubo sprendimu.

Per dvejus metus prie „Hawks“ vairo jis laimėjo 99 mačus, patyrė 80 nesėkmių ir abu kartus išvedė komandą į atkrintamąsias.

Savo karjeroje N.McMillanas dvylika sezonų vilkėjo Sietlo „SuperSonics“ marškinėlius, vėliau ir treniravo šią komandą, septynerius metus laikė Portlando „Trail Blazers“ šturvalą. Trejus metus jis darbavosi su Domantu Saboniu Indianos „Pacers“ klube.

Vyriausiojo trenerio poste jį laikinai pavaduos asistentas Joe Prunty, į skubią naujojo stratego paiešką įtrauktos tokios pavardės kaip buvęs Jutos „Jazz“ strategas Quinas Snyderis, Milvokio „Bucks“ trenerio asistentas Charlesas Lee bei San Fransisko „Golden State Warriors“ štabe dirbantis Kenny Atkinsonas.

Banguotą sezoną žaidžiantys „Hawks“ (29/30) Rytų konferencijoje užima aštuntąją vietą.

„Ilgoji pertrauka“: NCAA lietuviai – Ą.Tubelio perspektyvos, nuviliantis Marčiulionis, išeivijos lietuvio žibėjimas ir „vaidmens žaidėjai“

Skaityti visą pranešimą